Eurooppa Maahanmuutto

Saksa yrittää hillitä elintasopakolaisuutta internetissä

Kuva Pixabay.
Saksan liittovaltion ulkomaalaistoimisto on aloittanut internet-kampanjan hillitäkseen Saksaan saapuvien elintasopakolaisten määrää.

#Rumours about Germany -sivusto oikoo myyttejä Saksasta, joita ihmissalakuljettajat viljelevät saadakseen asiakkaita.

Web-sivuilla kerrotaan, että ”Saksaan laittomasti saapuvat eivät voi saada työtä” ja että ”Saksan hallitus ei tarjoa pakolaisille työpaikkoja”. Web-sivuilla myös kumotaan ihmissalakuljettajien viljelemä myytti, jonka mukaan Saksa antaisi 2 000 euroa jokaiselle saapujalle tervetuliaisrahana.

Pakolaiskandidaateille kerrotaan myös, että he eivät saa Saksasta taloa, jos he tulevat sinne.

”Kenellekään ei anneta omaa taloa. Itse asiassa asuinpaikan löytämisestä on tullut vaikeampaa, erityisesti suurissa kaupungeissa. Ota myös huomioon, että hakiessasi turvapaikkaa, et voi vapaasti valita asuinpaikkaasi, ja saata joutua oleskelemaan syrjäseudulla, missä kukaan ei ymmärrä kieltäsi”, sivuilla kerrotaan.

Lisäksi sivuilla todetaan, että jos turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen, hänet saatetaan poistaa maasta pakolla, ja he saattavat saada kiellon saapua Schengen-alueelle.

Web-sivut ovat arabiaksi, saksaksi, englanniksi ja ranskaksi, ja niitä on mainostettu julisteilla Afganistanissa, Pakistanissa ja Pohjois-Afrikassa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa