Eurooppa

Saksaa uhkaa anarkovasemmiston väkivallan laajentuminen

Hampurin äärivasemmistolaiset mellakat heinäkuussa 2017. Kuva ww.montecruzfoto.org / CC BY-SA 2.0.

Hampurin suojelupoliisin päällikkö Torsten Voss varoittaa äärivasemmistolaisesta terrorismista. Viimeaikaiset teot osoittavat, että asuntoihin, puoluetoimistoihin ja ajoneuvoihin kohdistuvan terrorin lisäksi iskut voivat kohdistua henkeen ja terveyteen. Voss viittaa uudenvuodenyön tapahtumiin Leipzigissa.

Connewitzin kaupunginosassa Leipzigissa anarkovasemmistolaiset iskivät suunnitellusti ja kohdistetusti poliisiviranomaisiin, tuhatpäisen joukon suojissa. Poliisipäällikkö sanoo äärivasemmistolaisten kouluttautuvan taistelu-urheiluryhmissä, mikä viittaa uudenlaiseen terrorismiin.

Hampurin suojelupoliisissa poliittisten rikosten tutkimuskeskuksen johtaja Claus Cortnumme sanoo, että kahden vuoden aikana on rekisteröity 36 erilaista äärivasemmistolaista iskua. Niihin kuuluu tuhopoltto sekä vahingonteko Hampurin entisen pormestarin, nykyisen Saksan valtiovarainministerin Olaf Scholzin (sosialidemokraatit, SPD) asuintaloa vastaan. Iskujen kohteina ovat olleet myös oikeustalot, poliisiasemat ja yritykset. Hampurissa on arviolta 935 väkivaltaan orientoitunutta äärivasemmistolaista.

Konservatiivipuolue CDU:n hampurilainen poliitikko Dennis Gladiator syyttää punavihreitä äärivasemmistolaisen väkivallan vähättelystä ja sietämisestä. ”Jopa turvallisuusviranomaisten varoitukset ennen Hampurin G20 -huippukokousta torjuttiin mustamaalauksena”. Esitykset äärivasemmiston väkivallan estämisestä hylättiin. ”Menetettiin kallista aikaa, jota ääriryhmät käyttivät vahvistuakseen, valmistellakseen iskuja ja toteuttaakseen pelon luomisen strategiaansa”. Hampurin osavaltiohallituksella ei ole toimivaa suunnitelmaa äärivasemmiston väkivaltaa vastaan.

Liberaalipuolue FDP:n maapäiväryhmän puheenjohtaja Anna von Treuenfels-Frowein sanoo, että suojelupoliisin päällikön varoitukset on oikeusvaltiossa otettava todesta. G20 -huippukokouksen aikoihin olivat punavihreät vähätelleet ääriainesten väkivaltaisuutta. Raju väkivaltaisuus ja suoranainen vandalismi kuitattiin jopa ”suurkaupunkikulttuurina”. Nyt on tarpeen päättäväinen ennaltaehkäisy, viranomaisten parempi verkostoituminen ja asianmukainen toiminta uhkaa vastaan, sanoo vapaiden demokraattien edustaja.

Lähde Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit