Eurooppa Politiikka

Saksalainen ammattiliitto yllytti jäseniään Stasi-menetelmiin

Opas oikeistopopulistien käsittelyyn työssä ja hallinnossa
Saksalainen ammattiliitto Verdi kiihotti jäseniään taisteluun Vaihtoehto Saksalle-puoluetta vastaan yllyttämällä ilmiantamaan puolueen kannattajia.

Saksalainen 2,2 miljoonan jäsenen ammattiliitto Verdi yllytti jäseniään taisteluun Vaihtoehto Saksalle -puoluetta (Alternativ für Deutschland, AfD) vastaan.

Ammattiliitto julkaisi esitteen, jossa kehotettiin: ”Eristäkää väärät ja tarkkailkaa heidän Facebook-sivustojaan”.

Saksassa ihmeteltiin tänään liiton kehotuksia Stasi-tyyppisten menetelmien käyttämiseen poliittisesti toisin ajattelevien työntekijöiden paljastamiseksi ja näiden eristämiseksi työyhteisöistä.

Verdin esitteessä neuvottiin, kuinka jäsenistö ja erityisesti luottamusmiehet ja tasa-arvovaltuutetut voivat tunnistaa AfD:n kannattajat.

Ammattiliiton esitteen mukaan oikeistopopulisteja harvoin pystyy tunnistamaan ulkonaisten tunnusmerkkien perusteella, vaan tähän vaaditaan syvällisempää tulkintaa epäiltyjen käyttäytymisestä.

Epäillyn asenteen ja yhteenkuuluvuuden AfD:n kanssa voi Verdin mukaan tunnistaa työpaikoilla muun muassa seuraavista asioista:

  • päästävät suustaan rasistisia, antisemitistisiä, kansallismielisiä, homofobisia  lausahduksia ja kommentteja
  • provosoivat puheillaan vasemmistolaisia, liberaaleja, maahanmuuttajia vastaan
  • agitoivat AfD:n, Identitäärien, Reichsbürgerien ja muiden oikeistopopulististen järjestöjen puolesta
  • seuraavat Junge Freiheit- ja Compact-lehtiä, PI (Politically Incorrect)- nettiportaalia sekä Zuerstia
  • kuuntelevat oikeistolaista rokkia ja käyvät tällaisissa konserteissa
  • käyttävät Thor Steinar-merkkisiä vaatteita
  • ovat jäseninä äärioikeistolaisissa jalkapallohuligaaniklubeissa

Verdi kehotti jäseniään tarkkailemaan AfD:n jäseniksi tai kannattajaksi epäilemiensä henkilöiden Facebook-kommentteja ja Facebook-ystäviä sekä Twitter- ja Whatsapp-viestejä.

Liitto kehotti myös seuraamaan median välittämää informaatiota sekä ottamaan selvää, mitä antifasistit ja muut ”oikeistopiirien tuntijat” tietävät epäillyistä henkilöistä.

Lisäksi esite neuvoi, kuinka epäilty suljetaan työyhteisön ja kaiken kommunikaation ulkopuolelle, ja että oikeistopopulistista ei saa tehdä marttyyria eikä tämän saa missään tilanteessa antaa uhriutua.

Verdi luetteli ohjeissaan toimintamahdollisuuksia: ”Oikeistopopulisteja ja AfD-asennoituneita ei saa liittää mukaan ammattiyhdistyslistoille, heidät voi eristää, heille on annettava toimitsijakielto, eikä heitä saa ottaa mukaan luottamusmies- ja yritysneuvoston toimintaan”.

Opas oikeistopopulistien käsittelyyn työssä ja hallinnossa -esite

FB_Handlungshilfe_gg_AfD_2KA-

 

Tänään iltapäivällä esitettä ei enää löytynyt Verdin internet-sivuilta, mutta se oli vielä ladattavissa muualta ja asia onkin ollut Saksassa tänään laajasti uutisoitu.

Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland, AfD) on  perustettu 2013, ja sillä on edustajia 10 maapäivillä 16:sta. Parlamenttiedustajia puolueella ei vielä ole, mutta eurovaaleissa 2014 puolue sai 7 paikkaa kaikkiaan 96 Saksan paikasta. Syksyn parlamenttivaaleja koskevissa mielipidemittauksissa puolue nauttii 11 prosentin kannatusta sijoittuen kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi Saksassa. Puolue on maahanmuutto- ja EU-kriittinen.

  • 44
    Shares