Eurooppa Politiikka

Saksalainen demaripoliitikko ennustaa AfD-puolueelle 25 prosentin kannatusta

Kuva Wikimedia Commons / public domain
Vuosikausia Heinz Buschkowsky toimi pormestarina Berliinin Neukölnissä. Nyt mies tekee tiliä puolueensa Saksan sosiaalidemokraattien (SPD) kanssa. Hänen mielestään SPD on menettänyt tarkoituksensa ja kadottanut realiteetit. Entinen kansapuolue on noussut kansan yläpuolelle ja joutuu kohtaamaan tuhonsa.

Heinz Buschkowskyn mukaan ”kassaneidit, työntekijät ja eläkeläiset” ovat siirtymässä AfD-puolueen (Vaihtoehto Saksalle, Alternative für Deutschland, AfD) äänestäjiksi. Hänen mukaansa ”jopa akateemiset pitävät AfD-puoluetta politiikkaa tervehdyttävänä. Tästä esimerkkinä on nähtävissä Berliinin yleinen syyttäjä Reusch, joka on tunnettu oikeusoppinut ja kääntänyt selkänsä Berliinin demareille”.

Buschkowsky on varma, että AfD tulee nousemaan Berliinissä korkealle. – AfD-puolueen tulee etsiä sopiva johtohenkilö ja irtisanoutua uusnatsiliikkeestä, niin puolueella on hyvät mahdollisuudet ottaa vaaleissa vähintään 25 prosentin osuus äänistä, kertoo Buschkowsky Welt-lehdelle.

– AfD ei ole ohimenevä ilmiö, vaan ensimmäinen puolue, joka ohittaa CDU:n oikealta ja hallitsee suvereenisti liittopäivien ilmatilaa suurimmalla oppositioryhmällä, kertoo Buschkowsky.

Buschkowsky pakolaispolitiikkaan: ”Sulkekaa hanat jo vihdoinkin!”

Saksan pakolaispolitiikkaan Buschkowskylla on demariksi erikoinen mielipide.

– Suoraan saksaksi, kuin Berliinin kulmakuppiloista: Sulkekaa hanat jo vihdoinkin!

Pormestariseuraajastaan Franziska Giffeystä, joka on vielä perheministeri Berliinin senaatissa, Buschkowsky sanoo: – Hän ei yksinkertaisesti ymmärrä, että on olemassa yhteiskunnallinen rengas, jota pitää yhdessä läpimitoitettu arvojärjestys. Huivi, burga, nigab ja burgini ovat poliittisen islamin taisteluvälineitä.

Giffeyllä tulee Buschkowskyn arvion mukaan olemaan ”suuria ongelmia ottaa etäisyyttä poliittiseen islamiin”.

– Kun Giffey sanoo, että muslimiveljet ja salafistit ovat hänen keskustelukumppaneitaan, minä kysyn: Anteeksi kuinka? Laittoiko joku jotain hänen teehensä?

Berliinin SPD:n sairaskertomus

Buschkowskyn mukaan ”Berliinin SPD:n taistelu yhteiskunnallisten marginaaliryhmien puolesta on erottanut puolueen tavallisesta työläiskansasta. Puolue lahjoittaa rahaa ihmisille, jotka eivät kunnioita opettajia. Heillä ei ole ammattikoulutusta ja nukkuvat kun muut menevät töihin, kun samalla heidän lapsensa pinnaavat koulusta. Nämä ovat niitä heitteille jätettyjä ja syrjittyjä? Tätä ei tavallinen kansa ymmärrä.”

Buschkowsky roimii Berliinin demareita kovalla kädellä kertoessaan, että ”joukossa on paljon sairaita yksilöitä”. Esimerkkinä Buschkowsky käyttää Berliinin sosiaalidemokraattien johtajaa Ralf Stegneriä: ”Herra Stegner on kaikkine sosiaalidemokraattisine sydänverineenkin erittäin vaikea tapaus. Häneltä puuttuu kaikki poliittiseen johtoon tarvittava karisma, joten hänen taakseen ei kukaan mene mielellään”.

Lähteet: N-TV, Welt

  • 199
    Shares