Eurooppa Maahanmuutto

Saksalainen hallinto-oikeus: ”Poliisi ratsasi turvapaikanhakijan asunnon liian aikaisin aamulla”

Kuva JouWatch / Flickr.

Saksan poliisiliitto on jättänyt Baden-Württembergin osavaltiolle valituksen kamerunilaisen turvapaikanhakijan tapauksessa annetusta tuomiosta. Viime viikolla Stuttgartin hallinto-oikeus antoi tuomion turvapaikanhakijan hyväksi asiassa, jossa kyse oli Ellwangenissa sijaitsevan pakolaismajoituksen ratsiasta kaksi vuotta sitten.

Poliisin mukaan Ellwangenin pakolaismajoitus oli ratsian aikoihin vaarallinen paikka. Kamerunilaisen huoneeseen meno ja nippusiteiden käyttö olivat kuitenkin hallinto-oikeuden mielestä laitonta. Tuomioistuin arvioi myös poliisien toimenpiteet suhteettomiksi, sillä ratsia oli tapahtunut niinkin aikaisin kuin hieman kello viiden jälkeen aamulla.

”Miljoonat nousevat kello viisi aamulla töihin”

– Poliisi ottaa tuomion tyynesti, varsinkin kun tuomioistuin ei ole kritisoinut keskeisiä kohtia. Valitus on kuitenkin tarkistettava huolellisesti, koska varhaista aikaa ratsiaan ei missään tapauksessa valita mielivaltaisesti, sanoi poliisiliiton puheenjohtaja Rainer Wendt.

Valitulla ajankohdalla on yleensä taktiset syyt eikä tarkoituksena ole kiusata ratsattavaa.

– En myöskään näe tässä mitään suhteetonta. Miljoonat nousevat kello viisi aamulla mennäkseen töihin, Wendt selitti.

Kamerunilainen haastaa karkotustuomion

Vuonna 2018 31-vuotiaan kamerunilainen hävisi karkotukseen liittyvän oikeusjutun. Myös tuolloin poliisi oli rynnännyt huoneeseen ja vienyt turvapaikanhakijan väkisin poliisiautoon. Tuomarien mukaan toimenpiteet olivat kuitenkin ”perusteltuja maasta poistumisvelvoitteen toteuttamiseksi.”

Sitkeä kamerunilainen palasi Saksaan joulukuussa 2018 ja jätti uuden turvapaikkahakemuksen. Asiaa puidaan edelleen oikeudessa. Kamerunilainen kertoi viime perjantaina hallinto-oikeuden tuomion jälkeen valittavansa karkotustuomiosta.

– Taistelu jatkuu, ”Black Lives Matter” -julistetta kantanut kamerunilainen sanoi oikeudessa.

Toukokuun alun 2018 suurratsia päätyi otsikoihin kaikkialla Saksassa. Muutamia päiviä aiemmin noin 200 pakolaismajoituksen asukasta oli väkivaltaisesti estänyt togolaisen karkottamisen. Togolainen palautettiin Italiaan vasta kaksi viikkoa myöhemmin.

Lähteet Junge Freiheit, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa