Eurooppa Maahanmuutto

Saksalainen historioitsija: ”Pelastaminen ei velvoita maahanmuuton sallimiseen”

Heinrich Winkler. Kuva Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0
Saksalainen historioitsija kehottaa Euroopan unionia erottamaan maahanmuuton ja pakolaiset toisistaan. Hänen mukaansa ihmisten pelastaminen ei edellytä pelastettujen asuttamista EU:n alueelle.

Otsikon lauseen sanoi Deutschland Funk:ille kuuluisa historioitsija Heinrich August Winkler. Hän kehottaa Euroopan unionia erottamaan maahanmuuton ja pakolaiset toisistaan. Ihmisten pelastaminen ei edellytä heidän asuttamistaan EU:n alueelle.

– Meidän ei tule luoda kuvitelmaa, että on olemassa yleinen ihmisoikeus, jonka sanoma on: me vaellamme sisään teidän maahanne, sanoo Winkler.

– Ihmisten pelastaminen ei velvoita pelastajaa päästämään pelastettuja muutamaan maahan ja ne, jotka lähettävät tällaisiä viestejä Afrikan suuntaan, toimivat vastuuttomasti, sanoo historioitsija.

– On itsensä yliarvoimista uskoa, että Euroopalla olisi mahdollisuus ihmisoikeuksiin vedoten pelastaa koko maailma, toteaa Winkler.

Winkler katsoo, että erityisesti Saksan liittotasavalta näkee itsensä ”Euroopan moraalisena syntipukkina” raskauttavan historiansa takia. Muiden maiden käyttäytymisessä hän ei löydä samaa uhrautumista.

Historioitsija varoittaa vähättelemästä ihmisiä huolestuttavia asioita, joita maahanmuutto tuo mukanaan.

Lähde: Deutschland Funk

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi