Eurooppa

Saksalainen kaupunki pystyttää ”massamurhien ja totalitarismin esikuvan” Leninin patsaan

Kuva Pxfuel.

Gelsenkirchenin oikeus on päättänyt, että Saksan marxilais-leniniläinen puolue MLPD saa pystyttää Leninin patsaan kaupunkiin.

Gelsenkirchenin hallinto-oikeus päätti, että kaupungin päätös estää pahamaineisen, kymmeniä miljoonia uhreja vaatineen kommunistisen diktatuurin perustajan patsaan pystyttäminen, on laiton.

Kaupungin päätöksen mukaan patsaan suunniteltu paikka olisi ollut liian lähellä historiallista pankkirakennusta. Hallinto-oikeuden mukaan peruste ei ole riittävä syy estää patsaan rakentamista, sillä se tulee sijaitsemaan yli 10 metrin päässä historiallisesta rakennuksesta.

MLPD riemuitsi oikeuden päätöksestä julistaen, että ”vain muutama viikko ennen 150-vuotisjuhliaan Vladimir Iljitš Lenin on jälleen kerran saavuttanut suuren voiton”.

Vapaiden demokraattien (FDP) jäsen Marco Buschmann kritisoi oikeuden päätöstä. Hänen mukaansa patsas tulisi olemaan häpeäksi Gelsenkirchenille, sillä Lenin on massamurhien ja totalitarismin esikuva.

– Kaikkien Leninin patsaan pystyttämistä haluavien tulisi kysyä itseltään, kannattavatko he liberaaleja demokraattisia periaatteita vai eivät.

Lähde DW.

  • 222
    Shares