Eurooppa Politiikka

Saksalainen Linke-puolueen entinen johtaja syyttää puoluetta väärästä pakolaispolitiikasta

Kuva Wikimedia Commons.
Oskar Lafontaine kritisoi Linke-puolueen pakolaispolitiikkaa

Entinen Linke-puolueen puheenjohtaja Oskar Lafontaine on syyttänyt puoluettaan äänien menettämisestä väärän pakolaispolitiikan takia, kertoo Junge Freiheit.

Linke-puolueelle ajattelemisen aihetta pitäisi antaa se, että vain 11% työttömistä ja 10% työntekijöistä kannatti puoluetta, kirjoittaa Lafontaine Facebookissa.

Tuloasteikon alapäässä olevien kannatuksen häviäminen johtuu virheellisestä ’pakolaispolitiikasta’. Tämä syytös ei koske vain Linke-puoluetta, vaan kaikkia tähän mennessä Bundestagissa vaikuttaneita puolueita, sillä niiden vastaus maailmanlaajuiseen pakolaisproblematiikkaan oli sosiaalisen oikeudenmukaisuuden periaatteen hylkääminen, hän sanoo.

Yhteiskunnan huono-osaisten kustannuksella

Sosiaalinen oikeudenmukaisuus velvoittaa auttamaan heitä, jotka ovat eniten riippuvaisia avusta.

Maahanmuuton rasituksia – matalapalkkasektorin koveneva kilpailu, halvempihintaisten asuinalueiden kohoavat vuokrat ja lisääntyvät ongelmat kouluissa, joissa puutteellisen kielitaidon omaavien oppilaiden määrät kasvavat – ei saa kaataa ennen kaikkea niiden ihmisten niskoille, jotka ovat jo muutenkin häviäjiä tulo- ja omaisuuserojen kasvaessa jatkuvasti, Lafontaine painottaa.

Hänen mukaansa kokemukset Euroopasta osoittavat, että kun nämä ihmiset eivät koe enää vasemmisto- tai sosiaalidemokraattipuolueiden edustavan heitä, niin he äänestävät enenevässä määrin oikeistopuolueita.

Aiheellisesti ’rangaistuksi’ joutuneen ’pakolaiskansleri’ Merkelin ’pakolaispolitiikka’ oli täysin epäuskottavaa, koska väitetty myötätunto sotapakolaisia kohtaan ei estänyt häntä toimittamasta aseita Persialahden emiraattien kautta jihadisteille ja osallistumasta Syyrian pommituksiin, jotka ajoivat ihmisiä pakenemaan, kritisoi Lafontaine.

Vasemmistopuolueen ei tule hänen mukaansa syrjäyttää hädässä olevien auttamisen yhteydessä ”sosiaalisen oikeudenmukaisuuden periaatetta”.

  • 68
    Shares