Eurooppa Maahanmuutto

Saksalainen muslimi hylkäsi islamilaista terroria pakenevien irakilaisten kristittyjen turvapaikkahakemuksen

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.


Päähuiviin pukeutunut musliminainen käsitteli vainottujen kristittyjen turvapaikkahakemuksia. CDU:n Wolfgang Bosbach pitää käytäntöä ongelmallisena. Nürnbergin viranomainen puolustaa kuitenkin käytäntöä.


Saksalainen Welt24 kertoo, että muutama päivä sitten saksalainen poliitikko Wolfgang Bosbach tapasi vasta Saksasta turvapaikkaa hakeneen irakilaisen kristityn perheen Nordrhein-Westfalenissa

Perhe kertoi Boschbachille paenneensa maastaan jihadistisen väkivallan pelossa. Lopulta heidän kertomansa tarina eteni siihen vaiheeseen, kun he täyttivät turvapaikkahakemuksen eräässä BAMF:n (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge) toimistossa. Siellä he tapasivat BAMF:n päähuiviin pukeutuneen työntekijän, jonka oli määrä päättää, saisivatko nämä kristityt turvapaikan Saksasta.

Viime vuonna 97,000 irakilaista haki turvapaikkaa Saksasta. Tammikuussa 64.6 prosenttia irakilaisten turvapaikkapäätöksistä oli myönteisiä. Bosbachin tapaaman perheen hakemus kuitenkin hylättiin, ja he kertoivat hänelle, että heistä tuntui siltä kuin heidän asiaansa käsitellyt virkailija olisi ollut ennakkoluuloinen heitä kohtaan.

Bosbach ymmärsi hyvin heidän perustelunsa: ”Ymmärrän hyvin turvapaikkaa hakeneiden huolen, että heidän hakemustaan ei ole käsitelty puolueettomasti, kun he kristittyinä kertovat huivipäiselle muslimille tulleensa muslimien vainoamaksi.”

Bosbachille ei merkitse kovin paljoa, oliko kyseinen virkailija ennakkoluuloinen vai ei, enemmänkin merkitsee se, että ”hakijoilla on syytä epäillä, että heidän hakemustaan ei ole käsitelty puolueettomasti.”

Bosbach on sitä mieltä, että tämä pelko ”ei ole täysin perusteeton. Siksi en pysty täysin ymmärtämään, miksi vain BAMF:n muslimit joutuvat päättämään saavatko radikaalimuslimeja pakenemaan joutuneet kristityt turvapaikan Saksasta vai eivät.

Kysyttäessä kommenttia BAMF:sta, heidän tiedottajansa joko ei ymmärtänyt tai ei ollut ymmärtävinään kysymystä, ja vastasi:

    ”Perustuslain mukaisesti, naiset saavat käyttää huivia työpaikallaan, ja työnantaja voi asettaa rajoituksia vain painavilla, kuten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvillä perusteilla, jos kyseessä on työrauhan takaaminen jne.”

Bosbachia perustelu ei juurikaan vakuuta:

    ”Ilmeisesti BAMF:lle se ei ole painava syy, jos turvapaikanhakijat pelkäävät, että BAMF:n haastattelijat ja päätöksiä tekevät eivät käsittele heidän hakemuksiaan ilman ennakkoasenteita ja neutraalisti. En ymmärrä heidän perustelujaan.”

Sisäministeriö kuitenkin yhtyy BAMF:n lausuntoon. Se ei pidä muslimien päähuivia samanlaisena tunnusmerkkinä kuin kristittyjen ristiä, ”uskonnollisena tunnuksena sellaisenaan”, eikä heidän mielestään tämä voi olla muutenkaan ongelma, koska mikään laki ei kiellä uskonnollisten tunnusten käyttämistä virkailijoilta.

Bosbach on kehottanut irakilaista perhettä valittamaan BAMF:n päätöksestä, mutta hänen mukaansa he pelkäävät, että heidän valituksensa ”käsittelee joku, joka käyttää päähuivia.”

Welt24

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit