Eurooppa Maahanmuutto

Saksalainen oikeus: Turvapaikanhakijoiden palautukset Kreikkaan lopetettava siellä odottavan epäinhimillisen kohtelun vuoksi

Kuva Pixabay.

Münsterin korkeimman hallinto-oikeuden mukaan turvapaikanhakijoita ei voi palauttaa Kreikkaan.

Münsterin korkein hallinto-oikeus on päättänyt, että Kreikasta saapuneita turvapaikanhakijoita ei voi palauttaa Kreikkaan. Siten heidän turvapaikkahakemuksiinsa ei voi antaa kielteistä päätöstä. Oikeus uskoo, että palautettavia odottaa Kreikassa epäinhimillinen ja alentava kohtelu.

Päätös annettiin eritrealaisen ja syyrialaisen turvapaikanhakijan tapauksessa. Henkilöille oli jo myönnetty kansainvälistä suojelua Kreikassa, joten Saksan liittovaltion maahanmuuttoviranomainen hylkäsi turvapaikkahakemukset, jolloin henkilöitä uhkasi karkotus Kreikkaan.

Hallinto-oikeuksissa asetuttiin maahanmuuttoviranomaisen päätöksen kannalle, mutta kaksoisturvapaikanhakijat valittivat edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, tällä kertaa menestyksellisesti. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä ei voi valittaa.

Päätöksen mukaan tuplaturvapaikanhakijoita uhkaa kova kohtalo, jos heidät palautettaisiin Kreikkaan. Asumisolosuhteet eivät Kreikan siirtolaisleireillä ole kovin tasokkaat ja tilasta on pulaa. Myös työmarkkinoille pääsy on hankalaa, koska turvapaikanhakijat eivät osaa kreikkaa eivätkä täytä työllistymiselle asetettuja vaatimuksia.

CDU:n asiantuntija Mathias Middelberg kritisoi oikeuden päätöstä. Hänen mukaansa Kreikka on EU:n täysivaltainen jäsenmaa ja on vaikea ymmärtää, kuinka joku sinne palautettava joutuisi epäinhimillisen kohtelun uhriksi.

Lähde Zeit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa