Eurooppa Maahanmuutto

Saksalainen poliisikouluttaja maahanmuuttajaopiskelijoista: He ovat vihollisia joukossamme

Kuva JouWatch / Flickr.
Tunnistamaton poliisikouluttaja Spandaun poliisikoulusta kertoo nauhoitteessa, että monet maahanmuuttajataustaiset – erityisesti turkkilaiset, afgaanit ja arabit – kieltäytyvät opiskelemasta ja heillä on vaikeuksia puhua ja kirjoittaa saksaksi.

Itseään kouluttajaksi kuvaileva mies valittaa luokkahuoneessa vallitsevasta vihasta ja opiskelijoiden haluttomuudesta oppia.

– Olen opettanut poliisiopistossa aiemminkin, mutta koskaan en ole kokenut mitään tällaista. Luokkahuone näyttää helvetiltä, puoliksi turkkilaisia ja arabeja, helvetin röyhkeitä. Typerää. Eivät pysty ilmaisemaan itseään, kouluttaja kertoo.

Kouluttajan saksalaiset työtoverit ovat kertoneet, että heitä on uhattu väkivallalla, ja että he todella pelkäävät maahanmuuttajaoppilaita.

– Nämä eivät ole työtovereita, nämä ovat vihollisia. Vihollisia joukossamme, hän jatkoi.

Kouluttaja ei näe poliisin tulevaisuutta valoisana.

– Poliisista tulee korruptoitunut ja kahtia jakautunut, hän totesi.

Poliisien ammattiliitto ei osaa tehdä asialle mitään

Poliisien ammattiliitto (GdP) on tietoinen nauhasta, mutta ei toistaiseksi osaa tehdä asialle mitään.

– Olemme tietoisia tästä nauhoituksesta ja perehdymme siihen huolellisesti, koska kyseessä ei ole ensimmäinen valitus poliisikoulusta, kertoi GdP:n tiedottaja Benjamin Jendro.

Hänen mukaansa yksi ongelma asiassa on se, että kukaan ei ole ottanut yhteyttä henkilökohtaisesti.  Lisäksi esimerkiksi Berliinin poliisikoulusta vastaavia valituksia ei ole tehty.

Poliisin taso laskenut

Marcel Luthe, FDP-puolueen (Freie Demokratische Partei, FDP) tiedottaja valitti Berliinin poliisin tason laskua.

– Tavoitteena pitää olla saada parhaat eikä vain ottaa mitä saa. Ylimääräinen kielellinen ja kulttuurillinen pätevyys ovat hyvä asia, mutta minimivaatimuksina tulee olla olla riittävä kielitaito sekä hyvät käytöstavat. Jolla näitä ei ole, ei kuulu Berliinin poliisiin, hän painotti.

Asiasta kertoi Die Welt.

 

  • 1.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi