Eurooppa Rikos

Saksalainen RTL-kanava neuvoo naislenkkeilijöitä valitsemaan turvallisia reittejä

Kuva Pixabay.
Saksassa on sattunut kesän jälkeen useita naispuolisiin lenkkeilijöihin kohdistuneita väkivallantekoja. TV-kanava RTL on herännyt ongelmaan ja opastaa naisia valitsemaan turvallisia reittejä.

Saksalainen TV-kanava RTL varoittaa naispuolisia lenkkeilijöitä valitsemaan turvallisia reittejä, olemaan aina valppaana ja säilyttämään seitsemän metrin ”turvavälin”.

RTL teki opetusfilmin lukuisien naispuolisiin lenkkeilijöihin kohdistuneiden iskujen jälkeen.

Viime viikonloppuna Bottrop -puistossa Recklinghausenissa lenkkeilijän kimppuun hyökkäsi seitsemän ”saksaa murtaen” puhuvaa miestä. Miehet piirittivät naisen ja pahoinpitelivät hänet. Miehet käskivät naista aina uudelleen seisomaan, jotta voivat jatkaa lyömistä.  Nainen loukkaantui vakavasti, mutta häntä ei pahoinpidelty seksuaalisesti tai ryöstetty.

Tapauksia on useita muitakin.

  25. lokakuuta Neu-Ulmissa arabilta näyttävä mies teki 26-vuotiasta lenkkeilijänaista kohtaan seksuaalista väkivaltaa.

  10. syyskuuta nuori lenkkeilijänainen raiskattiin lähellä Simsee-järveä. Teon suoritti nigerialainen kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies.

  2. syyskuuta lenkkeilijänainen raiskattiin ja pahoinpideltiin henkihieveriin etelämaalaiselta näyttäneen miehen toimesta Leipzigissä. Miehellä oli tumma tukka ja parta.

  25. elokuuta tummaihoinen ulkomaalainen hyökkäsi naislenkkeilijän kimppuun Bürstadtissa. Nainen pääsi pakoon, mutta hänen vammansa vaativat saitaalahoitoa.

  Maaliskuussa naista lyötiin tiiliskivellä päähän berliiniläisessä puistossa. Poliisi etsi tapauksesta epäiltynä ulkomaalaista henkilöä.

Voice of Europe

 • 208
  Shares

Liity kannattajajäseneksi