Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto

Saksalainen sanomalehti poisti kohua herättäneen artikkelin: ”Maahanmuuttajat ovat pian valtaapitäviä”

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay / (CC0.

Die Zeit poisti artikkeliin linkittävän sosiaalisen median viestin sen jälkeen, kun useat käyttäjät ilmaisivat raivonsa retoriikasta, vaikka monet muut kehuivat julkaisua.

Saksalainen sanomalehti Die Zeit on aiheuttanut myrskyn sosiaalisessa mediassa julkaistuaan artikkelin, jossa se väittää, että ”Saksasta tulee pian maa, jossa maahanmuuttajat eivät ole enää vähemmistönä”.

Die Zeit on Hampurissa ilmestyvä sanomalehti, jota pidetään yleisesti iltapäivälehtiä korkeatasoisempana mediana, Lehti julkaisi tiistaina sosiaalisessa mediassaan artikkelin, jossa korostetaan Saksan korjaamatonta väestörakenteen muutosta kuvatekstin kera:

”Integraatio toteutui eilen: Saksa on maailman toiseksi suurin maahanmuuttomaa, ja alkuperäisistä saksalaisista tulee todennäköisesti lähitulevaisuudessa monien keskuudessa lukumääräinen vähemmistö. Entä nyt?”

Artikkelin kuvassa oli otsikolla varustettu ryhmä neljästä nuoresta maahanmuuttajasta, jotka hymyilivät kameralle avoautossa: ”Heistä tulee voimakkaita.”

Artikkelissa kerrottiin ajasta, jolloin ”Saksa oli tuttu kotimaa” ennen muukalaisten tuloa, ja selitettiin, että Saksassa asui ennen vain 500 000 ulkomaalaista, ja maa ”kuului saksalaisille”.

”Naapurit tunnettiin. Sitä ymmärsi, mitä he puhuivat, mihin he uskoivat, mitä he iltaisin pöydässä tarjoilivat. Oli rauha. Talous kasvoi ihmeellisesti.”

Huolimatta siitä, että artikkelissa kuvataan rauhallisempaa aikaa ennen massamaahanmuuttoa, artikkeli itsessään ei ole maahanmuuttovastainen. Myöhemmin siinä yritetään saada lukija ajattelemaan, että Saksa on lähes aina ollut maahanmuuttomaa. Siinä mainitaan preussilaiset, jotka toivat maahan ulkomaisia työntekijöitä – siitä huolimatta, että lähes kaikki nämä työntekijät olivat eurooppalaisia ja kristittyjä.

Artikkelissa väitetään myös, että Saksa on ”nyt turvallisempi kuin koskaan”. Huolimatta tilastoista, joiden mukaan rikollisuus on yleisesti ottaen vähentynyt viime vuosikymmenen aikana, murhat ja joukkoraiskaukset ovat lisääntyneet, ja suhteettoman suuren osan niistä tekee Saksan ulkomaalainen väestö. Itse asiassa joukkoraiskaukset saavuttivat ennätyslukemat vuonna 2022, ja puolet epäillyistä oli ulkomaalaisia.

Artikkelin julkaiseminen sosiaalisessa mediassa aiheutti kuitenkin kohua koko Saksan poliittisessa kentässä, kun maahanmuuttokeskustelun molemmilla puolilla olevat kampanjoijat kommentoivat juttua.

”Anteeksi mitä?” Vihreiden europarlamentaarikko Erik Marquardt kirjoitti Twitterissä vastauksena Die Zeitin julkaisuun.

Sosiaalisen median viesti poistettiin myöhemmin ja korvattiin uudella kuvalla, jossa oli kaksi valkoista naista ja kuvateksti: ”Viime vuosina Saksasta on tullut maailman toiseksi suurin maahanmuuttomaa ilman, että se on halunnut myöntää sitä.”

”Tämä esittely on melkein vielä pahempi kuin edellinen”, kommentoi Der Spiegel -lehden toimittaja Marius Mestermann, ja monet muut liberaaleiksi itseään kutsuvat jakoivat tämän mielipiteen.

Toiset taas kiittivät julkaisua siitä, että se kiinnitti huomiota maan väestörakenteen muutoksiin, jotka ovat kiistatta toteutuneet ennätyksellisen suuren massamaahanmuuton myötä liberaalin hallinnon vuosina.

Tämä suuntaus ei näytä hidastuvan, ja Saksan hallitus on valmis käyttämään 36 miljardia euroa avoimia rajoja koskevaan politiikkaansa tänä vuonna huolimatta äänestäjien kasvavasta raivosta. Kansalaisten vastarinnasta on osoituksena maahanmuuttovastaisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) kannatuksen kasvu.

Saksassa on edelleen ennätyksellinen väestönkasvu: vuonna 2022 maahan saapui lähes 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa ja vuoden 2023 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 163 000 uutta maahanmuuttajaa.

Lähde: Remix

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Se seuraava sota ukrainan jälkeen käydäänkin jo euroopan maaperällä ellei poliitikot osaa laskea yhteen mitä siitä seuraa kun kantaväestön mitta täyttyy ? Tilanne on nyt jo se, että avoin bensiinikanisteri vaan odottaa tulitikun raapaisua, ja sehän tulee tällä menolla.

John Quiman

Eurooppaan on otettu vastaan niin paljon tummempia tulijoita, että alkavat kanta-asukkaiden mieliin syntyä tummia pilviä.

Tuohon päälle sateenkaarituputukset, joita väen vängällä tungetaan joka paikkaan, jopa lapsille kouluissa, vaikka on helppo nähdä, että reipas enemmistö kansasta ei todellakaan halua sitä menoa.

Kirsikkana kakun päällä on vihreä siirtymä, ilmastovouhotus, jonka varjolla kurjistetaan kansojen elämää pitkin Eurooppaa täysin poliittisin motiivein.

On siinä kerätty räjähdysainetta paikat täyteen.

Jonain päivänä saattaa posahtaa rajusti ja sitten onkin täysimittaiset ruutibileet käynnissä. Pientä toivoa tuo välttämiseen olisi, jos poliitikot muuttaisivat kurssia pian, mutta tuskin kovin paljoa tekevät asian eteen. Hehän nimenomaan pyrkivät noihin päämääriin kansoja kusettaen, tietoisesti valehdellen.

Ilkka Manttari

Ei kummoinen ennustaja tarvitse olla että ymmärtää tuon olevan totta. Voihan se olla että muuttovirta jossakin vaiheessa pysähtyy kun länsimaat eivät enää pysty ylläpitämään sosiaalietujaan mutta silloin vahinko on jo tapahtunut. Ne on imetty kuiviin joidenkin muiden taholta kuin niiden jotka ne ovat rakentaneet. On vain yksi tie. Sosiaaliturva on eriytettävä koskemaan vain maassa syntyneitä. Lapin ihmisistä aina pidetään kovaa ääntä, olisiko aika alkaa pitää ääntä myös kantasuomalaisista ja -saksalaisista jne.

John Quiman

Turvapaikkasysteemi on romutettava ja sen varjolla tulleet pitää palauttaa kotimaihinsa silläkin uhalla, että joku satunnainen yksilö joutuisi kotimaassaan epäreilun kohtelun alaiseksi.

Virhe pitää osata korjata.

Marko Kyllönen

Kehitysmaista tulleet kun ovat tarpeeksi iso osa maan väestöstä, ja saavat sitten myös poliittisen vallan, niin turha on sitten vasemmistolaisten enää vaatia kaikenmaailman LGBT+++ pride transuilua..
Ei ne tulijat ja heidän ajatusmaailmansa länsimaalaiseksi muutu kun ylittävät maanrajat..

John Quiman

Näkee miten tietyt piirit haluavat tuhota saksalaisten kotimaan ja miten muukalaiset vain odottavat, koska saavat vallan ja sitten tekevät Saksasta muukalaisten maan.

Näin homma menee Ruotsissakin ja tulee menemään Suomessa vähän myöhemmin.

Tätäkö saksalaiset halusivat? Tätäkö ruotsalaiset halusivat? Tätäkö suomalaiset haluavat?

Kansan mielipide olisi, että ei haluttu, mutta poliitikot ovat pettäneet kansaa oikein härskisti median myötävaikutuksella.

Vieläkään ei saisi vasureiden ja muiden suvakkien mielestä alkaa puhua totta.

Ilkka

Nähtävästi sen ” ratkaisun ” pitää taas tulla Itävallasta saksan puolelle, kasvattaa pienet viikset, pitää kokouksia ja kirjoittaa teos ” Teesini tonttuja vastaan.” Tästä seuraa sitten historiankirjoittajille muutamaksi vuosikymmeneksi mainio aihe, ja päästään taas luomaan uusi punavihreä ajattelu mikä toistaa virheet. Sitten tulee itävallasta jälleen pieniviiksinen mies ja niin ympyrä sulkeutuu.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa