Eurooppa Politiikka

Saksalainen sosialisti-MEP: ”Britannia ei jää viimeiseksi EU:sta lähtijäksi”

EU-parlamentti Brysselissä. Kuva Jordi Ferrer / Flickr / CC BY-SA 4.0

EU-parlamentin Brexit-keskustelussa keskiviikkona saksalainen europarlamenttiedustaja, sosialistien Martin Schwirdeman varoitti, että Britannia on ensimmäinen mutta ei viimeinen maa, joka jättää Euroopan unionin.

Syynä tähän on muun muassa ylikansallisten korporaatioiden etujen asettaminen kansalaisten etujen edelle.

– Jotensakin pelkään, että Britannia on ensimmäinen mutta ei viimeinen EU:sta lähtevä maa. Jos EU ei muuta poliittista kurssiaan, toisia jäsenvaltioita seuraa, Martin Schwirdeman muistutti.

MEP:n mukaan Euroopan unioni asettaa ylikansallisten korporaatioiden edut tavallisen kansan etujen edelle, antaen näille jopa vallan useissa jokapäiväistä elämää koskevissa asioissa.

– Se ylivalta tuhoaa ympäristömme, talouden, julkiset palvelut, katumme, kirjastot, rautatiet, postit, koulut, koko sosiaalisen verkoston, sosialisti-MEP varoitti ja jatkoi: ”Joten en ole hämmästynyt, kun seuraavan kerran istumme tässä itkemässä taas yhden jäsenvaltion lähtöä.”

Schwirdemanin kannanotto tuo mieleen vasemmistopoliitikon varoitukset vuonna 1962, jolloin Britannian työväenpuolueen johtaja Hugh Gaitskell sanoi, että yhteismarkkina-alueeseen liittyminen tarkoittaa Britannian loppua itsenäisenä eurooppalaisena valtiona.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa