Eurooppa Politiikka

Saksalainen Spiegel-lehti solvaa Italiaa: spagetti kuin hirttosilmukka

Kuva Wikimedia Commons / public domain
Solvattuaan italialaisia ensin ”aggressiivisiksi vapaamatkustajiksi” iskee Spiegel taas italialaisia. Nykyään ei ole päivääkään ilman Berliinin suunnalta Italiaan kohdistuvaa hyökkäystä.

Hirttosilmukan muotoinen spagetti ja otsikko ”Ciao Amore” (hei rakas). Saksalaislehti Spiegel tervehtii näin uutta Italian hallitusta.

Värien käyttö on merkille pantavaa: keltainen spagetti vihreällä pohjalla – viittaus Legan ja Viiden tähden liiton uuteen hallitukseen [kelta-vihreä hallitus]. Sitten teksti pienellä kuvan alla, joka vaikuttaa ennusteelta: ”Italia tuhoaa itse itsensä ja vetää EU:n mukanaan”.

Saksalaiset eivät ole kyenneet sulattamaan käännettä, joka synnytti Legan ja Viiden tähden liiton hallituksen. On varmaa, että Berliinin ja Italian uuden hallituksen välinen kädenvääntö voi saada vielä myös muita kehityskulkuja.

Matteo Salvini torjui vain muutama päivä sitten Saksan median kritiikin ja painotti, että hän ei halua pääministeriä ja hallitusta, jotka ovat Berliinin ”orjia”. Myös Viminalen [pää- ja sisäministerin virkapaikka] maahanmuuttoa koskeva hätätilapolitiikka voi viedä uuden hallituksen sotatantereelle Saksan kanssa.

Rooman ja Berliinin välinen kaksintaistelu ei ole suinkaan vielä lopussa.

Il Giornale

  • 94
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset