Eurooppa

Terrorismiasiantuntija varoittaa Eurooppaa: Sadat jihadistit ovat pääsemässä vapaalle jalalle

Las Ramblasin 18.8.2017 terrori-iskun muistoksi asetettuja esineitä Barcelonassa Espanjassa. Kuva Shutterstock.

Kings Collegen turvallisuusalan professori Peter R. Neumann varoittaa Eurooppaa uusista jihadistisista iskuista.

– Suurin vaara tällä hetkellä on se, että sadat jihadistit ovat tulevina kuukausina vapautumassa vankiloista Euroopassa, lontoolaisen Kings Collegen turvallisuusalan professori Peter Neumann sanoo.

Suurin osa näistä islamisteista on tuomittu vuoden 2010 jälkeen melko lieviin tuomioihin.

– Heistä sadat ovat kohta vapautumassa eivätkä läheskään kaikki ole deradikalisoituneet. Vain harvat [Euroopan] maista ovat valmistautuneet tähän haasteeseen. Tämä strateginen kuilu täytyy täyttää nopeasti.

Kun islamilainen valtio romahti Lähi-idässä, islamistisen näyttämön moraali romahti – mutta vain hetkeksi palatakseen vähintäänkin entiselleen Muhammed-karikatyyrien ja Ranskan islamististen iskujen innoittamana.

– Iskujen on tarkoitus innostaa uusiin iskuihin. Islamistinen terrorismi ei ole niin vaarallista kuin viisi vuotta sitten, mutta se on vaarallisempaa kuin vuosi sitten, koska näyttämölle nousee uutta jännitettä.

Radikaalimuslimien doktriini on selkeä: ”Voit tehdä mitä haluat kaikin käytettävissäsi olevin keinoin”.

Islamistisista terroristeista usein käytettyä ilmaisua ”yksinäinen susi” Neumann ei voi hyväksy. Ilmaisu viittaa henkilöön, joka ei kommunikoi muiden samanhenkisten kanssa ja radikalisoituu itsekseen internet-videoiden kautta. Vain muutamaa poikkeusta lukuunottamatta islamistiseen terrori-iskuun johtava radikalisoituminen tapahtuu kuitenkin aivan toisella tavoin.

– Wienin hyökkääjä ei hänkään ollut yksinäinen susi joka vain ilmestyi jostain, hän kuului jihadistiseen näyttämöön.

Iskujen taustalla ei ole jokin yksi tietty koordinaattori, mutta ”ideologisia siemeniä on kylvetty kauan” ja ”strategiat ja taktiikat ovat yhteisiä”. Radikaalimuslimien doktriini on selkeä.

– ”Voit tehdä mitä haluat kaikin käytettävissäsi olevin keinoin”. Yhdenkään johtoryhmän ei tarvitse toistaa sitä.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit