Eurooppa Maahanmuutto

Saksalainen toimittaja: ”Saksa on hullujenhuone”

Kuva Shutterstock.

Saksalainen journalisti  Henryk M. Broder kritisoi Saksan sisäisiä olosuhteita. Saksan sisäinen yhteenkuuluvuuden tunne on vaarassa islamilaisen maahanmuuton vuoksi.

Journalisti Henryk M. Broder näkee, että Saksassa keskustelu käsittelee keinotekoisia ongelmia, kertoo Junge Freiheit. Sen sijaan, että käytäisiin käsiksi maata vaivaaviin ongelmiin, puuhaillaankin mieluummin näennäisongelmien parissa

– Emme puhu todellisista ongelmista, vaan keksimme keinotekoisia ongelmia, kuten sukupuolineutraalin vessan, totesi hän paneelikeskustelussa Wienissä. Tämän johdosta Broder päätyi siihen, että ”Saksa on hullujenhuone. Jos liittotasavalta saisi katon päälleen, niin se olisi silloin pönttölän suljettu osasto.”

Broder katsoo myös Saksan sisäisen yhteenkuuluvuuden olevan vaarassa. Integraation sijaan tarvitaan edes jonkinlaista minimikonsensusta, mitä ei kuitenkaan ole enää, valitti hän tilaisuudessa, johon osallistui Itävallan varakansleri Heinz-Christian Strache (FPÖ).

Mitä arvoja muslimien tulisi tunnustaa ja hyväksyä Euroopassa, jos eurooppalaisilla ei ole enää niitä?

Paneelikeskustelu käytiin politiikantutkija Michael Leyn kirjan ”Islamilainen antisemitismi” julkaisutilaisuudessa. Broderin mukaan islam ei ole väestömäärään liittyvä kysymys.

– Islam dominoi julkista keskustelua. Se on aihe numero yksi, journalisti totesi.

Keskusteltaessa maahanmuuton mukana tulevasta juutalaisvihasta Broder totesi, että ”nykyisen antisemitismin käyteaine” ovat arabit. Lisäksi hän toi esiin antisemitismin eri suuntauksia, kuten taloudellisen, vasemmistolaisen ja oikeistolaisen antisemitismin.

Broder kritisoi myös Saksan piispainkokouksen puheenjohtaja kardinaali Reinhard Marxia, joka hylkäsi tammikuussa käsitteen ”kristilliset länsimaat”. Näin kadotettiin samalla osa länsimaista traditiota, kun Marx luopui eräästä kristinuskon peruskivestä.

– Mitä arvoja muslimien tulisi tunnustaa ja hyväksyä Euroopassa, jos eurooppalaisilla ei ole enää niitä, Broder kysyi retorisesti.

  • 1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset