Eurooppa Maahanmuutto

Saksalainen vihreiden MEP haluaa siirtää Syyrian Itä-Eurooppaan kylä kerrallaan

Franziska Maria Keller (MEP, Die Grünen/ European Free Alliance), Kuva Stephan Rohl

Saksan vihreiden johtaja ja europarlamenttiedustaja Franziska Keller sanoo, että kokonaisia kyliä voitaisiin siirtää Syyriasta Itä-Euroopan maihin.

Saksan vihreiden ( Bündnis 90/Die Grünen) johtaja ja europarlamentin jäsen Franziska Keller kertoo Neue Osnabrücker Zeitungin haastattelussa  haluavansa kokeilla kokonaisten syyrialaisten kylien siirtämistä Itä-Euroopan maihin.

Keller: Suurin ongelma on [EU:n] jäsenvaltioiden solidaarisuuden puute. Hallitukset luottavat Libyan kanssa tehtyyn sopimukseen, jonka pitäisi ratkaista ongelmamme. Tämä on naiivia. Tarvitsemme yhteisen, kaikkialla voimassa olevan turvapaikkajärjestelmän, mikä takaa samat kaikkialla samat standardit ja jakaa solidaarisuuden.

Haastattelija: Ehdotatte kokonaisten pakolaisryhmien uudelleensijoittamista jäsenmaihin, esimerkiksi kokonainen kylä tulisi siirtää Latviaan. Uskotteko todellakin, että itä-eurooppalaiset tekisivät tässä yhteistyötä?

Keller: Ajatus syyrialaisesta kylästä on yksi mitä voisimme käyttää. Esimerkiksi tilanteessa, kun pakolainen ei halua mennä maahan, missä ei asu olleenkaan pakolaisia ennestään. Ihmiset haluavat mennä paikkoihin, missä asuu samankaltaisia ihmisiä ennestään, tämä tekee heidän integroitumisensa helpommaksi.

Haastattelija: Kuinka vakuuttaisitte kritisoijat, että tällä EU:lla on tulevaisuutta?

Keller: Unionilla on tulevaisuus, koska jäsenvaltiot eivät voi ratkaista koko maailmaa koskevia ongelmia itsenäisesti. Globalisaatio ja ilmastonmuutos, mutta myös siirtolaisuus -niihin ei ole ratkaisuja kansallisella tasolla.

Euroopan unionin jäsenmaiden erimielisyys EU:n pakolaisten uudelleensijoittamisesta ja kiihtyvä siirtolaisvirta Afrikasta Eurooppaan, jota Euroopan unioni ei ole kyennyt lainkaan hillitsemään, ei kuitenkaan tue vihreiden johtajan lausuntoja.

Siirtolaisvirtaa Euroopassa hillitsevät nykyään lähes yksinomaan kansalliset toimenpiteet, kuten Unkarin rakentamat raja-aidat ja turvapaikanhakijoiden siirtymäalueet, joissa turvapaikanhakijat odottavat päätöstä hakemukseensa.

Kokonaisten toisista kulttuureista lähtöisin olevien yhteisöjen siirtäminen Eurooppaan ei myöskään millään lailla edistäisi integroitumista paikalliseen, eurooppalaiseen kulttuuriin, vaan muodostaisi ja ylläpitäisi omia, sisäänpäin kääntyneitä yhteisöjä, mikä johtaisi levottomuuksiin, kuten Euroopan maiden monikulttuurisesta lähihistoriasta on nähtävissä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit