Eurooppa Politiikka

Saksalaiselle vasemmistolaispoliitikolle huomautus Antifan symbolin käyttämisestä liittopäivillä

Saksalainen vasemmistolainen parlamenttiedustaja Martina Renner on saanut huomautuksen Saksan liittopäivillä.

Huomautukseen johti vasemmistolaispoliitikon käyttämä rintamerkki, jossa oli äärivasemmistolaisen Antifan symboli, punamusta lippu. Vasemmistolaista Linkeä edustava Renner käytti Focus-lehden mukaan merkkiä puheensa aikana. Puhe oli tarkoitettu vastineeksi kansallismielisen AfD:n Antifa-järjestöä arvostelleeseen puheeseen.

Liittopäivillä puhetta johtanut varapresidentti Walter Kubicki (FDP) antoi vasemmistolaispoliitikolle huomautuksen liittopäivien arvokkuuden loukkaamisesta. Rangaistus teosta voi johtaa jopa 1000 sakkoihin.

Saksassa perustuslain toteutumista valvova Verfassungsschutz on luokitellut antifasistiset ryhmät vasemmiston ääriliikkeiksi, joiden agitaatio on suunnattu myös valtion instituutioita ja niiden edustajia kohtaan.

Myös Suomessa vasemmistopoliitikolla äärivasemmistolaisten järjestöjen tunnuksia

Suomessa Vasemmistoliiton kansanedustaja, nykyinen opetusministeri Li Andersson herätti joulukuussa 2014 huomiota esiinnyttyään kuvassa, jossa  näkyi useita tietokoneen kanteen liimattuja äärivasemmistolaisten järjestöjen merkkejä – kuten Antifa.

Andersson joutui puolustautumaan kesällä 2017 asian noustua esille äärivasemmistolaisten järjestämien Hampurin G20-mellakoiden vuoksi käytyjen keskustelujen yhteydessä. Hampurissa oli mieltään osoittamassa vasemmistonuorten delegaatio, jossa oli mukana myös vihreiden nuorten jäseniä.

– Sekä toi kuva että läppäri ovat vuosia vanhoja. Uusi läppäri ilman tarraa ollut käytössä pitkään. Aivan älytöntä tällainen ”kohu”, Andersson kirjoitti twiitissä.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Andersson on itse signaloinut hyväksyvästi järjestön […]