Eurooppa Maahanmuutto

Saksalaisen koulun rehtori: ”Meidät on arabisoitu!”

Kuva Pixabay.
Berliiniläisen koulun rehtori: ”Meidät on arabisoitu!”

Bild kertoo Berliinissä Neuköllnissä sijaitsevasta koulusta, jonka väestörakenne on muuttunut täydellisesti. Koulua johtaa rehtori Sabine Busse, joka on tilanteesta järkyttynyt.

Ensimmäisen kouluvuotensa aloittaneesta 103 oppilaasta vain yhden kotikieli on saksa. Syynä tähän järkyttävään demografiseen muutokseen on saksalaisten poismuutto alueelta sekä pakolaisten perheenyhdistämiset.

– Olemme täällä etulinjassa, rehtori sanoo ja jatkaa: – … koska kolmas maahanmuuttajasukupolvi tuo vaimonsa heidän entisistä kotimaistaan. Taas yksi vanhempi, joka ei osaa puhua saksaa.

Busse kertoo, että monilla lapsilla ei ole kotonaan omaa vuodetta tai paikkaa, missä tehdä läksynsä rauhassa. Veljet ja siskot pelailevat tietokoneella ja katsovat televisiota aiheuttaen häiriötä, mutta pieni lapsi tarvitsee lepoa voidakseen omaksua opiskelemansa asiat.

Rehtori on havainnut, että joitakin lapsia ei kasvateta kotona laisinkaan eikä päivittäistä rytmiä ole, ja tällä on kauaskantoisia seurauksia. Kun uudet oppilaat saapuvat kouluun, pienet lapset joutuvat opettelemaan heille entuudestaan täysin tuntemattomia asioita, esimerkiksi ”kun tapaat jonkun, tervehdit häntä.”

Rehtori pitää tilannetta täysin kestämättömänä ja arvostelee poliitikkoja lyhytjänteisyydestä, sillä he ovat vastuussa vain muutamia vuosia, mutta koulu koko ajan.

Ja ongelmat vain jatkuvat.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit