Eurooppa Maahanmuutto

Saksalaisessa pakolaisasuntolassa on ongelma – kukaan ei siivoa

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.

Kohta saksalaisen Poingin kaupungin pakolaisasuntolan liepeillä siivotaan. Tähän saakka pakolaisasutuksen ulko- tai sisäpuolella ei ole siivottu, mutta Ylä-Baijerin hallintopiiri edellyttää, että kunta ja vapaaehtoistyöntekijät yhdessä siivoavat ainakin asuntolan ympäristön.

Poingin pormestari Albert Hingerl ilmoitti hallintopiirin päätöksestä, jonka mukaan kaupungin työntekijät ja vapaaehtoistyöntekijät vastaavat paikallisen pakolaisasuntolan osittaisesta siivoamisesta. Pakolaisasuntola on Merkurin mukaan Ylä-Baijerin hallintopiirin hallinnoima.

– Vapaaehtoistyöntekijät ja kaupungin työntekijät suorittavat ympäristön siivouksen kaikissa kaupungin alueella olevissa hallintopiirin hallinnoimissa asuntoloissa, hallintopiiristä kerrottiin kaupungille.

Hallintopiirin mukaan asuntojen siivoaminen kuuluu yleisesti ottaen pakolaisille, sillä ”se on tärkeä osa integraatiota.”

Hallintopiiristä muistutetaan kuitenkin, että pakolaisasuntolan asukeilla ”on erilainen käsitys siisteydestä ja järjestyksestä, eikä asuntolan hygieniaolosuhteita tule mitata meidän standardiemme mukaan.”

Pakolaisasuntolan asukeille ei hallintopiirin mukaan tule kuitenkaan sanktioita, vaikka nämä eivät pitäisikään asuntojaan siisteinä.

  • 1.1K
    Shares