Eurooppa Maahanmuutto

Saksalaiset maahanmuuttoexpertit ehdottavat, että pakolaisten uudet asuinpaikat Euroopassa valitaan algoritmilla

Kuva Pixabay.

Saksalaisten vihreää puoluetta lähellä olevien maahanmuuttoexperttien mukaan algoritmi laukaisisi EU:n turvapaikkaongelman. Heinrich-Böll -säätiön tutkimus ehdottaa, että maahanmuuttajien jakamista Euroopan valtioihin koskeva ongelma ratkaistaisiin algoritmilla. Se toisi kunnat ja turvapaikanhakijat yhteen.

Hildesheimin ja Erlangen-Nürnbergin yliopistojen maahanmuuttoekspertit ovat laatineen konseptin EU:n turvapaikkakiistan laukaisemiseksi, kertoo Welt.

Ehdotuksen ytimenä on mekanismi Italian ja Kreikan vastaanottopaikoissa olevien turvapaikanhakijoiden uudelleensijoittamiseksi. Heidät jaettaisiin ympäri Eurooppaa vastaanottajiksi tarjoutuville kunnille. Edellytyksenä olisi kuitenkin, että kansallinen lainsäädäntö sallisi tämän.

Saksan Vihreät-puoluetta lähellä olevan Heinrich-Böll -säätiön toimeksiannosta tehty tutkimus edellyttää myös turvapaikanhakijoiden vapaaehtoisuutta. Algoritmi auttaisi tuomaan kunnat ja turvapaikanhakijat yhteen. Huomioon otettaisiin työkokemus, kielitaito, perhesiteet ja erityistarpeet.

Rahoitus voitaisiin järjestää EU-komission erityisrahastosta. Jotta tämä toimisi käytännössä tulisi olla myös kansallisia kontaktipisteitä, jotka avustaisivat kuntia hakemusten ja niiden käsittelyn kanssa.

EU-valtiot ovat jo vuosien ajan kiistelleet tuloksetta pakolaisten oikeudenmukaisesta jaosta EU:ssa. Suurin osa laittomasta maahanmuutosta tapahtuu ihmissalakuljetusaluksilla Välimeren yli.

  • 385
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset