Eurooppa Politiikka

Saksalaiset poliitikot vaativat Euroopan laajuista tietokantaa vasemmistoradikaaleista

Kuva Pixabay.
G-20 -huippukokouksen mellakat ovat järkyttäneet Hampuria. Useat mellakoijat olivat puhuneet italiaa ja kreikkaa. CDU/CSU:n ja SPD:n sisäpoliitikot vaativat nyt Euroopan laajuista yleiskuvaa väkivaltaisista mellakoijista.

CDU/CSU:n ja SPD:n sisäpoliitikot vaativat Hampurin G-20 -huippukokouksen väkivaltaisten mellakoiden johdosta eurooppalaisen ekstremisti-tietokannan käyttöönottoa. Sen myötä viranomaisilla olisi parempi yleiskuva väkivaltarikollisista, sanoi SPD:n Bundestag-ryhmän varapuheenjohtaja Eva Högl Rheinischen Post -lehdelle.

Sisäpolitiikan asiantuntija Stephan Mayer (CSU) sanoi samalle lehdelle: ”Mielestäni eurooppalainen tietokanta vasemmistoradikaaleista olisi järkevä ja kannattamisen arvoinen ajatus.” Hän puhui myös Hampurin Rote Floran ja Berliinin Rigaer Straßen kaltaisten autonomien keskusten sulkemisesta. Viranomaiset eivät saa enää suvaita laeista vapaita vyöhykkeitä.

Myös FDP-johtaja Christian Lindner painotti, että noissa vallatuissa rakennuksissa suunniteltiin ja valmisteltiin väkivaltaisuuksia. Väärän suvaitsevaisuuden politiikan on loputtava, vaati hän vieraskirjoituksessaan Bild-lehdessä. ”Vasemmistoekstremismiä on vähätelty jo liian pitkään”, kritisoi Lindner. Hän syytti Hampurin väkivaltarikollisia ”vasemmiston terrorista meitä kaikkia vastaan”.

Mayer vaati myös Saksan ulkorajoilla G-20 -huippukokouksen johdosta aloitettujen rajatarkastusten jatkamista. Tarkastukset ovat olleet voimassa 12. kesäkuuta lähtien ja niiden pitäisi jatkua nykyisten suunnitelmien mukaan tiistaihin asti. Funke-mediaryhmän lehtien mukaan rajapoliisin lauantaina ja ennen sitä avoimena olleet 673 pidätysmääräystä pannaan toimeen myös niiden rikosten kohdalla, jotka eivät liity Hampurin G-20 -kokoukseen. Turvallisuuspiireissä tämä nähdään tarkastusten aikaansaamaksi myönteiseksi sivutulokseksi.

Die Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa