Eurooppa Maahanmuutto

Saksalaiset tutkimukset: Oikeistopuolueiden kannatus on suoraan verrannollinen maahanmuuttajien määrään alueella

Pakolaisia Saksassa 2015. Kuva Shutterstock.

Kaksi uutta tutkimusta paljastaa, että suuri maahanmuuttajien määrä alueella vaikuttaa myönteisesti Saksan oikeistopuolueiden vaalituloksiin.

Leibnizin taloudellisen tutkimuksen instituutin (RWI) tekemät tutkimukset osoittavat, että mitä enemmän maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita asuu tietyllä alueella, sitä enemmän ääniä oikeistopuolueet kuten Vaihtoehto Saksalle (AfD) saavat.

Kahden tutkimuksen mukaan ilmiö vallitsee riippumatta alueen taloudellisesta kehityksestä ja se tulee esille sekä osavaltion että liittovaltion vaaleissa.

Tutkimuksissa todettiin kuitenkin myös, että maahanmuuttajien majoitustapa vaikuttaa ratkaisevasti äänestyskäyttäytymiseen. Tapauksissa, joissa maahanmuuttajat majoitetaan vastaanottokeskuksiin, oikeistopuolueet saavat ääniä sekä keskusten välittömässä läheisyydessä että lähialueilla. Kun maahanmuuttajat majoitetaan hajasijoitettuina huoneistoihin, vaikutusta äänestystapaan ei havaita.

RWI:n tutkijat väittävätkin, että Saksan oikeistopuolueiden kasvun pysäyttämiseksi he kannattavat maahanmuuttajien majoitusta hajasijoitettuina.

– Syyt maahanmuuttovihamielisten puolueiden vahvistumiseen voivat olla huoli lisääntyneestä rikollisuudesta, pelot julkisten hyödykkeiden jakamisesta ja yksinkertaisesti muukalaisviha, RWI:n maahanmuutto- ja integraatiotutkimusryhmän johtaja Julia Bredtmann kertoo.

RWI:n tutkijat suosittelevat että poliitikot jakelisivat turvapaikanhakijat ja pakolaiset mahdollisimman tasaisesti eri alueilla, jotta vältetään poliittisen keskustelun polarisoituminen. Lisäksi Bredtmann ja hänen tutkijaryhmänsä ehdottavat, että turvapaikanhakijat ja pakolaiset majoitetaan hajautettuina huoneistoihin mahdollisimman nopeasti.

Tutkimukset osoittavat, että maahanmuuttajavirta johtaa poliittiseen polarisaatioon hyvän taloudellisen tilanteen vallitessa: sekä maahanmuuttokriittisen oikeiston että maahanmuuttomyönteisen vasemmiston kannatus kasvaa.

– Jos taloudelliset olosuhteet kuitenkin heikentyvät, turvapaikanhakijoiden vaikutus oikeiston äänisaaliiseen pysyy vakaana mutta heikkenee vasemmistopuolueiden taholla ja muuttuu viime kädessä negatiiviseksi, toteaa RWI:n kirjoittaja Colin Vance ja nostaa erityisesti esille vihreän puolueen.

Havainto viittaa siihen, että maahanmuuttajavirta yhdistettynä taloudelliseen taantumaan voisi siirtää maan poliittista järjestelmää merkittävästi oikealle.

Lähde RMX News.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit