Eurooppa Maahanmuutto

Saksalaisia ​​kirkon virkamiehiä syytetään turvapaikanhakijoiden laittomasta auttamisesta

Kuvituskuva. Kuva Shutterstock.

Katolisen kirkon jäseniä vastaan ​​nostettujen oikeustapausten määrä on kasvussa, kun Saksan hallitus ottaa tiukemman kannan kirkoista turvapaikkaa hakeviin siirtolaisiin.

Saksalaiset kirkot ovat ottaneet vastaan ​​satoja turvapaikanhakijoita ​​useiden vuosien ajan.

Vastikään Oberzellin luostarin fransiskaaniluostarin nunna todettiin syylliseksi kahden nigerialaisen naisen luvattoman maassaolon edistämiseen. Hänelle määrättiin useiden satojen eurojen sakko.

Nunna oli avustanut kahta nigerialaista naista, jotka väittivät pakenevansa pakkoprostituutiosta Italiasta, jonne he olivat ensin saapuneet laittomasti. Kun saksalaiset virkamiehet halusivat lähettää heidät takaisin Italiaan, naiset hakivat ja saivat turvapaikan kirkosta.

Kirkon turvapaikka tarkoittaa seurakunnan tarjoamaa väliaikaista suojaa karkotuksen estämiseksi. Tavoitteena on yksittäisen turvapaikanhakijan turvapaikka- tai maahanmuuttomenettelyn jatkaminen tai uudelleentarkastelu.

Suuren siirtolaisvyöryn aikana vuosina 2015 ja 2016 useiden turvapaikanhakijoiden hakemukset hylättiin. Kirkot estivät 498 karkotusta vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä, mutta vuonna 2019 viranomaiset hylkäsivät lähes kaikki kirkon turvapaikkatapaukset.

Saksalaisten syyttäjien mukaan kirkolla ei ole mitään oikeudellista tai muutoinkaan erityisasemaa. Poliisin ja syyttäjäviraston on kyettävä karkottamaan myös kirkon tiloissa olevia henkilöitä, jos nämä on määrätty poistettavaksi maasta.

Näin useat papit nunnat on asetettu syytteeseen Saksan lain rikkomisesta.

Saksalaiset poliitikot kommentoivat harvoin kirkon turvapaikkaa, mutta vastikään joukko kirkon virkamiehiä ja maallikkoja kysyi kirkon turvapaikka-asiasta muutamalta huippupoliitikolta.

Armin Laschet kristillisdemokraateista, Olaf Scholz sosiaalidemokraateista ja Annalena Baerbock vihreistä saivat vastattavakseen kysymyksen siitä, onko kirkon turvapaikka oikeutettu. Vain Baerbock vastasi.

– Ei voi olla niin, että tämä kristillisen rakkauden teko on mahdotonta valtion asettaman rangaistuksen vuoksi, vihreä poliitikko kirjoitti.

Lähde DW.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit