Eurooppa Politiikka

Saksalaisista kaksi kolmesta haluaa Merkelistä eroon

Näihin päiviin saakka on näyttänyt siltä, että Angela Merkel jatkaisi Saksan liittokanslerina syyskuun vaalien jälkeen, mutta mielipidemittaukset alkavat näyttämään toista.Tuorein YouGov:n mielipidekysely maanantaina kertoo, että 64 prosenttia saksalaisista haluaa vaalien lopputuloksena uuden liittokanslerin.

Jopa 42 prosenttia oli sitä mieltä, että 12 vuoden Merkelin valtakauden jälkeen on ”ehdottomasti” aika jonkun muun astua Saksan politiikan merkittävimpään virkaan. 22 prosenttia oli sitä mieltä, että ”ehkä” olisi aika nähdä uusi henkilö virassa.

19 prosenttia oli sitä mieltä, että olisi ”ehkä” paras ratkaisu, jos Merkel jatkaisi tehtävässään. Vain 8 prosenttia oli sitä mieltä, että hänen tulisi ”ehdottomasti” jatkaa virassaan.

Jopa Merkelin konservatiivisessa Kristillisdemokraateissa (CDU) 42 prosenttia vastaajista sanoi saaneensa ”Mutti”:sta tarpeekseen.

Useat mielipidemittaukset kertovat kilpailun kiristyneen merkittävästi viime viikkoina sen jälkeen, kun Sosiaalidemokraatit (SPD) valitsi Martin Schulzin ehdokkaakseen.

The Local.de

Jakoa

Tekniset ongelmat vaivaavat vielä aika ajoin. Asiaa tutkitaan.

Kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, anteeksiantoa, kiitos 🙂
... LisääVähemmän

Katso Facebookissa
·Jaa

Uusimmat uutiset