Eurooppa Maahanmuutto

Saksalaispoliitikko YK:n siirtolaisuussopimuksesta: ”Tämä avaa pakolaisvirralle ovet”

Peter Ramsauer. Kuva Heinrich Schaht / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DE
Saksalainen CSU:n poliitikko Peter Ramsauer suomii YK:n maahanmuuttosopimusta. Bundestagin kehitysvaliokunnan puheenjohtaja pelkää ”Saksan turvapaikkalakien täydellistä rapautumista” ja vaatii uusia neuvotteluja.

Weltin haastattelussa Peter Ramsauer kertoi suhtautuvansa epäilevästi YK:n siirtolaisuussopimukseen.

– Tämä ei koske pelkkää sopimuksen sisältöä, vaan myös tapaa ja keinoja, miten sitä yritetään jyrätä parhaillaan puskemalla pää läpi seinästä, CSU-poliitikko sanoi.

Ramsauer kertoi kritisoivansa koko sopimusta sen pohjavireestä. Hänen mukaansa koko dokumentin läpi kulkee punaisena lankana asenne, että maahanmuuttoa on pidettävä jonakin normaalina ja jopa toivottavana.

– Tämä avaa ovet ja ukset pakolaisvirralle Eurooppaan ja Saksaan. Ja tästä seuraa Saksan turvapaikkalakien täysimääräinen rapautuminen ja uudelleentulkinta, hän painotti.

Hän näkee sopimuksessa useita vaaran paikkoja eikä voi sen vuoksi tukea sopimusta: – Halutaan esimerkiksi helpottaa maahanmuuttajien pääsyä mukaan sosiaaliturvajärjestelmiin. Koulutustodistuksien hyväksymiskynnystä aiotaan laskea. Meillä Saksassa jokaiselta oppipojaltakin vaaditaan tiukkojen kokeiden suorittamista, CSU-poliitikko muistuttaa.

Usein kuultuihin väitteisiin, että sopimus ei ole oikeudellisesti sitova, Ramsauerilla on vahva näkemys.

– Tietenkin tuollaisesta paperista syntyy normatiivista voimaa ja vaikutusvaltaa, CSU-poliitikko sanoo.

Hänen kantansa on, että Saksan ei tule missään tapauksessa hyväksyä sopimusta. Ramsauer ei käsitä, että liittohallitus kieltäytyy julkaisemasta dokumentteja, joilla oli merkitystä neuvottelujen aikana.

– Se synnyttää todella epäluottamusta – parlamentissa ja myös yleisön keskuudessa, poliitikko muistuttaa.

CSU-poliitikko kertoo myös kansalta saamastaan erittäin kriittisestä palautteesta.

– Eräs naisopettaja kirjoitti minulle juuri äskettäin: – Kuinka he voivat pitää meitä noin tyhminä. Liittokansleri sanoo vielä hävyttömästi, että me allekirjoitamme, koska se ei ole sitova – se on jo liian paksua.

Tämä edustaa Ramsauerin mukaan hyvin monien muidenkin viestien sanomaa. Vihaisia ihmisiä on jo paljon – myös keskiluokan piirissä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit