Eurooppa

Saksalaisten epäluottamus EU:a kohtaan korkeimmillaan 10 vuoteen

Kuva Shutterstock.

Enemmistö saksalaisista luottaa Euroopan unioniin (EU) vain vähän tai ei lainkaan.

Mielipidetutkimusinstituutti Allensbachin Frankfurter Allgemeinen Zeitungin toimeksiannosta tekemä tutkimus osoittaa, että 67% vastaajista ilmoitti, ”etteivät luota EU:iin kovin paljon/vähän tai ei sitten ollenkaan”. EU:iin paljon tai erittäin paljon luottavia oli 26%.

Epäluottamus EU:ta kohtaan on kasvanut nopeasti. Vuonna 2017 alle puolet (47%) saksalaisista suhtautui skeptisesti EU:iin. Viimeksi epäluottamus oli näin korkealla finanssikriisin aikaan vuonna 2011, jolloin epäluottamus oli prosenttiyksikön suurempi kuin nyt.

Luottamus EU-komissiota kohtaan laski huomattavasti etenkin vuoteen 2018 verrattuna. Nyt vain vähän yli viidesosa vastanneista sanoo, että heillä oli ”melko paljon” tai ”hyvin paljon” luottamusta EU:iin.

Allensbachin mukaan tyytymättömyys EU:hun johtui sen koronarokotehankkeista.

EU-komission saksalainen puheenjohtajakaan ei saa oman maan kansalaisten luottamusta puolelleen. Kun kysyttiin ”onko yleisesti ottaen näkemyksenne Ursula von der Leyenistä hyvä vai huono?” vain 15%:lla oli positiivinen käsitys. 53% vastaajista kertoi negatiivisesta näkemyksestä.

34% vastanneista näkee Saksalle olevan enemmän etuja EU-jäsenyydestä kuin haittoja (24%). Vajaa kolmasosa katsoi etujen ja haittojen olevan jotakuinkin tasoissa. Koronakriisin aikana EU-jäsenyydestä on ollut enemmistön mielestä kuitenkin enemmän haittoja (46%) kuin etuja (8%).

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit