Eurooppa Politiikka

Saksalaisten luottamus on hupenemassa

Kuva Pixabay.

Hallitus ja valtio ovat menettäneet saksalaisten enemmistön luottamuksen.

Frankfurter Allgemeinen Zeitungin teettämän mielipidemittauksen mukaan luottamuspulan taustalla ovat jatkuvat henkilöitä koskevat puheet ja kiistat hallituspuolueiden CDU/CSU:n ja sosiaalidemokraattien välillä, kertoo Junge Freiheit.

Kansalaiset ovat havainneet valtatyhjiön

Itä-Saksassa tämä käsitys on vielä korostuneempi. Siellä 73% vastanneista katsoo hallituskoalition olevan toimintakyvytön. Länsi-Saksassa vastaava luku on 54%. Tämä vaikuttaa kuvaan valtiosta. Siten vain 45% kansalaisista katsoo, että valtion toimintakyky on entisellään.

Hallitusta pidetään riitaisana, sanoo tutkimusinstituutin johtaja Renate Köcher. Tämä koskee etenkin sosiaalidemokraatteja, mutta myös suuressa määrin CDU:ta.

– Kansalaiset katsovat kummassakin puolueessa vallitsevan huolestuttavan valtatyhjiön. Kaksi kolmasosaa kansalaisista on huolestunut puolueiden ja politiikan kehityksestä.

AfD:n kannattajat toivovat uusia vaaleja

Tämä heijastuu myös poliittiseen järjestelmään kohdistuvaan luottamukseen. 51% vastanneista uskoo vielä demokratian takaavan maan poliittisen vahvuuden.

31% vastanneista kannattaa uusia vaaleja toimintakykyisen hallituksen saamiseksi. AfD:n kannattajista jopa 75% kannatti uusia vaaleja.

Jo pian turvapaikanhakijakriisin alkamisen jälkeen tutkimusinstituutin kysely osoitti hallitusta ja valtiota koskevan luottamuksen hupenemista. Lokakuussa 2015 57% kansalaisista oli vakuuttunut, että Saksa oli kadottanut täysin maahan tulevien turvapaikanhakijoiden määrän hallinnan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa