Eurooppa Rikos

Saksalaistyttö päätti seurustelun – afgaani puukotti hengiltä

blood knife
Kuva Maarten van Damme / Flickr / CC BY 2.0
Afgaanipoika puukotti saksalaistytön hengiltä tämän lopetettua seurustelun.

Kandelissa Saksassa 15-vuotias afgaanipoika puukotti keskiviikkona saksalaistyttöä tämän ollessa kaupassa.

Tyttö oli tullut erään ystävänsä kanssa kauppaan. Afgaani seurasi perässä ja puukotti tyttöä, joka menehtyi vammoihinsa samana päivänä.

Tutkijoiden mukaan tyttö oli lopettanut seurustelun afgaanin kanssa aiemmin joulukuussa. Ohikulkijat ottivat afgaanin kiinni ja luovuttivat hänet poliisille.

Vuosi 2017 kunniaväkivallan huippuvuosi Saksassa

Saksassa vuodesta 2017 on tulossa kunniaväkivallan huippuvuosi. Kunniaväkivaltaan syyllistyvät miespuoliset perheenjäsenet naispuolisia perheenjäseniä kohtaan, joiden koetaan aiheuttaneen perheelle tai klaanille häpeää.

Häpeäksi koetaan muun muassa kieltäytyminen pakkoavioliitosta, avioliitto ei-muslimin kanssa tai jonkun kanssa jota perhe ei ole hyväksynyt, eroaminen alistavasta miehestä, tai liian länsimaisen elämäntavan noudattaminen. Yleisesti ottaen miespuolisen auktoriteetin vastustaminen saattaa johtaa järjettömän brutaaliin kostoon.

Kunniamurhia myös Suomessa?

Suomessa afgaani Ramin Azimi sai elinkautisen vankeusrangaistuksen raiskattuaan ja poltettuaan elävältä porilaisen tytön vuonna 2015.

Tapauksen taustalla oli tytön halu lopettaa suhde miehen kanssa. Tuomion mukaan Ramin Azimi oli ensin raiskannut iltalenkillä olleen tytön Ulvilassa, jonka jälkeen hän kuljetti vielä hengissä olleen tytön Kokemäelle autolla, siirsi hänet puiseen varastoon, valeli bensiiniä tämän päälle ja poltti hänet elävältä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa