Eurooppa Talous

Saksalla 24 miljardin euron kassa pakolaisia varten

Kuva Pixabay.
Saksan hallituksen budjetista on löytynyt huomiota herättänyt kassa, jota on kasvatettu pakolaiskriisin takia, mutta senttiäkään siitä ei ole käytetty. Säästäminen jatkuu edelleen, ja pakolaisia varten tarkoitetun kassan koko on tällä hetkellä 24 miljardia euroa.

Vuonna 2015 alkanut suuri vaellus sai Saksan tuolloisen hallituksen laittamaan rahaa säästöön tulevia puhekursseja ja muita tarvittavia kotouttamisohjelmia varten. Tämä pakolaiskassan loi aikoinaan Wolfgang Schäuble (CDU) ollessaan valtiovarainministerinä. Alkupääomaksi Schäuble siirsi Saksan ylijäämästä kassaan 12 miljardin suuruisen summan.

Omituista on se, että kolme vuotta myöhemmin kassasta ei ole käytetty alkuperäiseen tarkoitukseensa senttiäkään. Käytön sijaan Saksan hallitus on lihottanut kassaa vuosien varrella ja sen koko on jo 24 miljardia euroa.

Valtiovarainministerinä nykyään toimiva Olaf Scholz (SPD) on riemuissaan kassasta, jolla voidaan säädellä velanottoa ja samalla korkoja. Tätä riemua ei jaa Saksan keskuspankki, jonka mielestä rahoilla tulisi maksaa velkoja pois, koska korot tulevat nousemaan tulevaisuudessa.

Lähde: Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa