Eurooppa Rikos

Saksan 2017 uudenvuodenyön rikoksia

Kuva: Wikimedia Commons

Yli 1000 miehen joukko ampui ilotulitteita naisten ja mellakkapoliisien päälle. Maahanmuuttajien riehumista ei pystytty estämään uudenvuoden juhlissa moni paikoin Saksaa, vaikka terrorivaarasta johtuen turvallisuustasoa oli korotettu.

Hampurissa 14 naista seksuaalirikoksien uhreina

Hampurissa yli 45000 ihmistä juhli uudenvuodenaattoa. Tuolloin 14 naista joutui seksuaalirikoksen uhriksi.

Poliisi sanoi epäiltyjen, joissa oli maahanmuuttajia, kourineen uhreja haaroista. Kymmenen ihmistä on pidätetty seksuaalirikoksiin liittyen.

Poliisien mukaan kolme syyrialaista, kolme irakilaista, kaksi afganistanilaista, yksi eritrealainen ja yksi saksalainen pidätettiin liittyen seksuaalirikoksiin Grosse Freiheit- ja Beatles-aukioilla.

Palokunta ja poliisi kutsuttiin yli 2000 tehtävään juhlinnan aikana.

Poliisi tiedottaja Timo Zill kertoi Binnenalster-joen rannalla tunnelman olleen aggressiivinen lähinnä ”maahanmuuttajataustaisista” ihmisistä johtuen.

Poliisi oli kuulustellut useita häiriköitä ja estänyt heiltä pääsyn kaupungin tietyille alueille.

Augsburgissa kaaos

Saksan Baijerissa sijaitsevassa Augsburgissa poliisi aloitti tutkimukset useista seksuaalirikoksista, kun kaaos repi kaupunkia uudenvuodenaattona.

Noin 150 ihmistä vietti uuttavuotta Augsburger Königsplatzilla. Poliisiraportin mukaan maahanmuuttajat ampuivat raketteja väkijoukkoon.

Poliisi pidätti 22-vuotiaan syyrialaisen raketin ampumisesta kohti vieressä olleita ihmisiä.

Poliisi mukaan Irakista ja Syyriasta tulleet kolme nuorta miestä poistettiin torilta, koska ampuivat raketteja useita ihmisiä kohti.

Poliisi käynnisti tutkinnan raketin osuttua 30-vuotiaan naisen päähän ja poliisin loukkaannuttua autoonsa osuneesta raketista.

Silminnäkijät kertoivat kolmen syyrialaisen olleen syyllisiä. Poliisi mukaan tutkimukset ovat käynnissä.

19, 21 ja 37-vuotiaita Afganistanin kansalaisia syytettiin toistuvasti kourineen kahta 18-vuotiasta tyttöä. Myöhemmin he kiistivät kaikki syytökset kuulusteluissa.

Poliisi mukaan 31-vuotias irakilainen paljasti itseään naiselle Ludwigstrassella noin klo 4 aamulla. Todistajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin.

Häiriköinti jatkui uudenvuodenpäivän varhaistunteina syyrialaisten ja irakilaisten välisellä veitsitappelulla Ulmerstrassella.

Poliisit kertoivat syyrialaisen loukkaantuneen reiteen isketystä taskuveitsestä.

Vandaalit sytyttivät myös seitsemän autoa sekä renkaita aiheuttaen 50.000 euron vahingot.

Dortmundissa viisi poliisia loukkaantui

Dortmundissa viisi poliisia loukkaantui kaaoksessa, jonka seurauksena poliisi pidätti kymmeniä miehiä.

Maahanmuuttajaryhmiä sisältävä noin 1000 ihmisen joukko tungeksi Dortmundin päärautatieaseman edessä sekä Leeds-aukiolla.

Poliisit perustivat eristettyjä alueita lähelle asemaa ja kaupungin keskusaukiota, raportoiden aggressiivisesti poliisia lähestyvistä humalaisista miehistä.

Riehumisesta otetuissa kuvissa ja videoissa näkyy savupommien heittelyä yleisön joukkoon, häiriköiden välittämättä aukion kaiuttimien kautta kuulutetuista poliisin varoituksista.

Poliisi kertoi epäiltyjen heitelleen ilotulitteilla poliiseja ja lapsiperheitä.

Kilvin ja kypärin varustetut mellakkapoliisit katselivat jengien huutaessa ”Allahu Akbar”, kun syyrialaiset juhlivat Turkin ja Venäjän Syyriaan välittämää tulitaukoa.

Asunnoton mies kiidätettiin sairaalaan ensimmäisen asteen palovammoja vuoksi, koska tuntematon henkilö heitti häntä raketilla.
Palomiehet hälytettiin sammuttamaan autopaloja ja juhlijoiden ympäri kaupunkia sytyttämiä roskakoreja.

Raketit sytyttivät myös Pyhän Reinholdin kirkon katon.

Poliisi ei tiennyt oliko paloon syyllisiä viralliset ilotulittajat vai väkijoukkoon ilotulitteita heittäneet.

Poliisin tiukka linja Kölnissä esti pahimman

Sunnuntaina Kölnin poliisi kertoi estäneen vuoden takaisten seksuaalirikosten ja ryöstöjen toistuminen, jotka 650 enimmäkseen pohjoisafrikkalaista miestä kohdisti satoihin naisiin viime uudenvuodenaattona Kölnissä.

Poliisi pidätti ja tutki useita miehiä päärautatieasemalla, kun he suuntasivat kohti Kölnin keskustaa. Kölnissä vuosi sitten tapahtuneet rikokset lisäsivät kritiikkiä liittokansleri Angela Merkelin avoimien ovien pakolaispolitiikkaa kohtaan.

Kölnin poliisipäällikkö Jürgen Mathies ei kertonut kuinka moni miehistä päästettiin myöhemmin keskustaan, mutta hän kielsi tarkastuksien perustuneen etniseen profilointiin. Hän myös kertoi monien pidätettyjen olleen aggressiivisia.

”Tällä pyrittiin selkeästi estämään viime vuoden tapahtumien toistuminen.

”Suuri osa tarkistetusta ryhmästä oli sellaisia, että rikoksia oli odotettavissa. Siksi otimme tämän selvän linjan.”

Lauantai-illan juhlien aikana poliisi pidätti Kölnissä 92 ihmistä, joista 16 oli saksalaisia ja 10 syyrialaisia. Poliisi asensi myös uudet videovalvontakamerat asema-aukiolle.

Poliisin mukaan useat vuoden takaisista rikosepäillyistä oli pohjoisafrikkalaisia ja arabeja ulkonäöltään.

Pakolaiskriisi heikentää Merkelin asemaa vuoden 2017 vaaleissa

Rikokset siivittivät maahanmuuttovastaisen Vaihtoehto Saksalle (AfD) puolueen nousua, joka viime vuonna laski Merkelin konservatiiveja useissa alueellisissa gallupeissa ja uhkaa murentaa hänen kannatuksensa tämän vuoden kansallisissa vaaleissa.

Uudenvuodenpuheessaan kansakunnalle Angela Merkel sanoi islamistisen terrorismin olevan suurin Saksan kohtaama haaste ja hän vannoi turvallisuuden parantuvan seurauksena Berliinin terrori-iskusta, jossa ennen joulua kuoli 12 ihmistä.

Vaikka turvapaikanhakijoiden virta Saksaan on jyrkästi hidastunut, niin Merkelin puolueen konservatiiviset liittolaiset Baijerissa sekä AfD painostavat Merkeliä toteuttamaan tiukempia toimia sen jälkeen, kun yli miljoona turvapaikanhakijaa saapui Saksaan vuonna 2015 ja 2016.

Daily Express 3.1.2017

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit