Eurooppa Politiikka

Saksan AfD lupaa tiukempaa rajakontrollia ja burkakieltoa

AfD:n puheenjohtaja Frauke Petry Photo Metropolico.org

Saksan poliittisen eliitin vastainen kansallismielinen AfD vaatii rajakontrollia, islamilaisten päähuivien kieltämistä ja on luvannut ottaa yhteisvaluutta eurosta eroamisen tarkasteltavaksi.

 Frauke Petryn luotsaama Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland, AfD), jonka odotetaan saavan ensimmäistä kertaa paikkoja Saksan parlamentissa syksyn parlamenttivaaleissa, on jo pitkään arvostellut liittokansleri Angela Merkeliä ja hänen tapaansa käsitellä siirtolaiskriisiä, ja on hyökännyt avoimesti maan realiteettinsa menettänyttä eliittiä vastaan.

Puolueen viime viikolla julkistama vaaliohjelma painottaa, että ”islam ei kuulu Saksaan” ja vaatii ”välitöntä rajojen sulkemista kaoottisen massamaahantulon lopettamiseksi”, sekä vaatii kultavarantojen kotiuttamista ja 200 000:n hylätyn turvapaikkapäätöksen saaneen karkottamista joka vuosi.

Puolue on vaatinut avointa tutkintaa Merkelin toimista 2015, jolloin hän avasi rajat siirtolaisaallon huippukohdassa ja sai aikaan yli miljoonan siirtolaisen vyöryn Saksaan.

”Haluamme antaa tuleville sukupolville perintönä maan, jonka voi yhä tunnistaa Saksaksi,” AfD:stä  kerrottiin.

Saksan syyskuun vaaleja koskevissa mielipidekyselyissä Merkelin Kristillisdemokraattinen unioni (Christlich Demokratische Union Deutschlands, CDU) on tällä hetkellä 33 prosentin kannatuksellaan koko lailla tasoissa vasemmistolaisen Sosiaalidemokraattien (Sozialdemokratische Partei Deutschlands, SPD) kanssa, AfD:n saadessa nyt noin 10 prosentin kannatuksen.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit