Eurooppa Maahanmuutto

Saksan AfD-puolue tarkisti itse tilanteen Syyriassa: ”Farkut burkan tilalla”

Damaskuksen kaduilta. Kuva unusualtraveller.com
”Naiset istuvat baareissa farkuissa eikä burkassa – tätä ei voi kuvitella Mekkaan tai Berliinin Neuköllniin!” Näillä sanoilla tervehtii Eurooppaa Saksan konservatiivisen AfD-puolueen edustajien ryhmä suoraan Syyrian Damaskuksesta. Saksan SPD:n ja CDU/CSU:n muodostama Groko-hallitus on järkyttynyt matkasta.

Groko-hallituksen puolueet ovat järkyttyneitä AfD-puolueen ryhmämatkailijoiden viesteistä Syyrian Damaskuksesta. AfD-kansanedustajien ryhmä lähti matkalle tarkastamaan itse tilannetta Syyriassa. He tapasivat Syyrian hallituksen edustajien lisäksi myös hengellisiä johtajia.

Ryhmä halusi vastauksen kahteen kysymykseen:

Voiko Syyrian luokitella turvalliseksi lähtömaaksi?

Voiko syyrialaisten pakolaisten palautuksia koskevan kiellon kumota?

Me muodostamme itse kuvan Syyrian tilanteesta”

Vihdoin Damaskuksessa…Me muodostamme oman mielipiteemme Syyrian tilanteesta!, kirjoittaa maakuntaedustaja Christian Blex Twitterissä.

Neljän AfD:n kansanedustajan ja maakuntaedustajan ryhmä Syyrian vierailu on virallisesti ”yksityinen”.

Kritiikkiä uskonnollisten johtajien tapaamisesta

AfD-ryhmä tapasi matkallaan myös Syyrian uskonnollisia johtajia. Ryhmä on julkaissut Twitter-palvelussa kuvan suurmufti Ahmed Hassoun tapaamisesta. Blexin mukaan Hassoun tapaamisessa on noussut esiin, miten tärkeää on erottaa uskonto politiikasta.

Hassoun kutsuu maamiehiään takaisin kotiinsa. Blex kehottaa myös Merkeliä yhtymään kutsuun ja ”lastaamaan heidät valmiiksi”.

Tämä twiitti on nostattanut kritiikkiä, koska Hassoun uhkasi syksyllä 2011 Syyrian televisiossa Eurooppaa ja USA:a terroriteoilla, jos he hyökkäävät Syyriaan.

Kun ensimmäiset pommit putoavat Syyriaan tai Libanoniin, ovat itsemurhapommittajat valmiina Euroopan ja Amerikan mantereilla, sanoi Hassoun tuolloin tv-lähetyksessä.

”Basaarissa Damaskuksessa. Pelkkää jokapäiväistä elämää”

Blex päivitti Twitteriin myös kuvan basaarikäynnistä: ”Basaarissa Damaskuksessa. Pelkkää jokapäiväistä elämää. Moderneja liikkeitä. Naisia ilman ja huivin kera. On uskomatonta, että Saksassa on tuhansia miehiä, jotka haluavat tuoda perheensä perässään

Blex kertoo Twitter-tilillään kuvan kera: ”Syyrialaiset naiset Damaskuksessa. Siniset farkut mustan hunnun tilalla. Naiset istuvat baareissa. Tätä on vaikea kuvitella Mekkaan tai Berliinin Neuköllniin

Saksan hallitusta Blex arvostelee ”hallituksen tuesta kapinallisille, jotka haluavat pukea naiset burkaan”. Lisäksi AfD-politiikko kritisoi länsimaiden pakotepolitiikkaa.

Sain juuri tietää, ettei lääketieteellisiä välineitä, kuten proteeseja, voi tuoda maahan EU-pakotteiden takia.

Tapaaminen Syyrian politiikkojen kanssa

AfD-ryhmä tapasi myös Syyrian parlamentin puheenjohtajan Hammudeh Sabbaghin.

Suurin este rauhalle on ulkomaalaisten Saudi-Arabian, Qatarin ja Turkin tukemien taistelijoiden oleskelu alueella. Kritiikkiä kansalaisoikeuksien vastaisesti perustettuja USA-tukikohtia kohtaan. Tohtori Haidar painotti, että Syyria tarvitsee jokaisen pakolaisen tukemaan maan uudelleenrakentamista, Blex kirjoitti Twitteriin.

Saksan politiikot järkyttyneitä

Suuri joukko saksalaisia politiikkoja on järkyttynyt matkasta. Saksan demareiden (SPD) ulkoasiainasiantuntija Rolf Mützenich kertoi Kölner Stadt-Anzeiger-lehdelle, että AfD-ryhmä tukee Assadin hallituksen strategiaa, ja AfD:n huomiot tulisi jättää omaan arvoonsa.

Yksinkertaisesti vastenmielistä, sanoo CDU/CSU-eduskuntaryhmän tiedottaja Michael Brand.

Samalla kun Assad pommittaa ja käyttää myrkkykaasuja, AfD-poliitikot matkaavat naureskellen kameroineen ja tapaavat näitä rikollisia!” sanoo Brand ja lisää: – Nämä poliitikot ovat vetäneet Saksan hyvän maineen viemäriin. Tämä on oksettavaa.

Lähteet: Kölner Stadt-Anzeiger, CDU/CSU

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit