Eurooppa Rikos

Saksan arkea – kaksi puukotettiin

Kuvituskuva. Kuva Pixabay

Puukotusuutiset ovat tulleet arkipäiväiseksi uutisaiheeksi Saksassa.

Lauantaina iltapäivällä tapahtui kahden henkilön kuolemaan johtanut puukotus Iserlohnin kaupungin rautatieasemalla. Teon todistajaksi joutui 20 hengen häävierasjoukko. Poliisin mukaan teon motiivina lienee ihmissuhdedraama. Sitä ei siis tutkita terroristisena tekona.

Puukotus tapahtui dramaattisesti junalaiturilla, jossa silminnäkijöinä oli hääväen lisäksi runsaasti muita ihmisiä. Todistajaksi joutunut hääväki sekä rautatieaseman muu yleisö on ollut shokkihoidon tarpeessa. Häätilaisuus oli pidetty lähistöllä kaupungin keskustassa. Iserlohn sijaitsee Ruhrin alueen eteläpuolella.

Silminnäkijöiden mukaan poliisi otti tekopaikalta kiinni miehen, jonka vaatteet olivat yltäpäältä veressä. Hänen uhrinsa olivat mieshenkilö ja naishenkilö. Tekijän tai uhrien henkilöllisyydestä ei poliisi ole vielä lausunut mitään. Teko tapahtui noin klo 14:30 paikallista aikaa.

Poliisi piiritti rautatieaseman ja sulki asianomaisen junalaiturin. Toisen laiturin kautta liikenne jatkui, mutta yleisö ohjattiin sinne kiertotietä.

Poliisi täsmentää

Sunnuntain kuluessa on poliisi tiedottanut lisää yksityiskohtia Iserlohnin tapauksesta. Samoin tiedotusvälineet ovat tehneet omia selvityksiään.

On käynyt ilmi, että Iserlohnin rautatieasemalla kaksi murhaa tehnyt 43-vuotias mies, samoin kuin surmansa saanut 32-vuotias naishenkilö ovat lähtöisin Kosovosta. He ovat olleet asumuserossa miehen väkivaltaisuuden johdosta. Aiemmin tämä pariskunta asui Bergisch Gladbachissa Kölnin lähellä. Toinen surmansa saanut, 23-vuotias mies on lähtöisin Afganistanista ja oleskellut vastaanottokeskuksessa Bergisch Gladbachissa. Hän asui uuden ystävättärensä kanssa Iserlohnissa, tiettävästi turvakodissa.

Murhamies surmasi ensin vaimonsa, ilmeisesti rautatieaseman autohallin tiloissa sekä sen jälkeen miehen junalaiturilla, jonne tämä oli ehtinyt paeta. Silminnäkijät puhuvat useista veitseniskuista, joita surmatöiden tekijä kohdisti jo maassa makaavaan toiseen uhriinsa. Median saaman tiedon mukaan tekijä olisi onnistunut houkuttelemaan uuden pariskunnan Iserlohniin.

Uudella pariskunnalla oli mukanaan kahden kuukauden ikäinen vauva, jonka isä afganistanilainen on. Pariskunta oli jättänyt lapsen vauvaistuimeen odottamaan autossa. Mahdollisesti vauva selviytyi tästä syystä. Ilmeisesti aiemmassa uutisessa mainitulla hääseurueella ei ollut mitään tekemistä pariskunnan kanssa, vaan he joutuivat muiden paikalla olleiden tavoin silminnäkijöiksi järkyttäville teoille.

Saksan keskusrikospoliisi on tämänkin tapauksen johdosta vaatinut rautatieasemien parempaa valvontaa. Äskettäin vastaava keskustelu heräsi Münchenin tapauksen yhteydessä pikkupojan saatua surmansa junan alle työnnettynä.

Uutista päivitetty 18.8 klo 22:55

  • 361
    Shares