Eurooppa

Saksan Covid-19 -tehohoitopotilaista 90 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia ja 50 prosenttia muslimeja – ongelman ratkaisu vaikeutuu koska poliitikot pelkäävät rasismisyytöksiä

Kuvat Pixabay ja Shutterstock. Grafiikka Kansalainen.

Yli 90 prosentilla vakavasti sairaista koronaviruspotilaista Saksassa on maahanmuuttajatausta. Hallitus sulkee silmänsä välttääkseen rasismisyytökset, väittää johtava lääkäri.

Saksalaisen keuhkosairaalan johtava lääkäri Thomas Voshaar kertoi tutkimuksessa, että monet sairaimmista potilaista olivat ”potilaita, joilla oli viestintäesteitä”. Voshaar sanoi ottaneensa asian esille Angela Merkelin terveysministerin Jens Spahnin kanssa.

Voshaar kertoi 14. helmikuuta pidetyssä neuvottelupuhelussa, että hallituksen varoitukset viruksen vaaroista eivät yksinkertaisesti ole päässeet läpi maahanmuuttajayhteisöihin. Hänen mukaansa huippulääkärit olivat koonneet tehohoidon lukuja marras-joulukuussa 2020 ja tammikuussa 2021, toisen aallon huippukuukausina.

– Analyysini mukaan yli 90 prosentilla intuboiduista, vakavimmin sairaista potilaista oli aina maahanmuuttajatausta, Voshaar sanoi.

– Olemme sopineet, että meidän tulisi kuvata näitä ihmisiä ”potilaiksi, joilla on viestintäesteitä”. Emme näytä tavoittavan heitä.

Robert Koch -instituutti (RKI) on Saksan kansallinen tartuntatautien asiantuntijalaitos. Saksan terveysministeriön alaisuudessa toimiva instituutin päällikkö Lothar Wieler pyysi viranomaisia ottamaan yhteyttä imaameihin, jotta viesti saataisiin läpi myös muslimiyhteisöihin. Wieler kuvaili asiaa ”tabuksi” ja ”todelliseksi ongelmaksi”.

– Maassamme on rinnakkais​​yhteiskuntia. Asian voi korjata vain etätyöllä moskeijoissa, mutta emme pääse läpi. Ja se on syvältä, Wieler sanoi.

Muslimien yliedustus tehohoidossa on huikea. Wielerin mukaan muslimien osuus tehohoidossa oli ”selvästi yli 50 prosenttia”, vaikka heidän osuutensa väestöstä on vain noin 4,8 prosenttia.

Liittokansleri Angela Merkelin ei kuitenkaan uskota keskustelleen asiasta säännöllisissä tapaamisissa osavaltioiden ministerien kanssa.

Nyt pelätään sitä, että Saksan hallitus välttäisi ongelman ratkaisemista peläten rasismisyytöksiä.

Lähde Daily Mail.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit