Eurooppa Maahanmuutto

Saksan demarit haluavat aloittaa pakolaisten perheenyhdistämiset uudestaan

Martin Schulz 2017. Kuva Olaf Kosinsky / Wikimedia Commons
Saksan hallitusneuvotteluissa sosiaalidemokraatit ovat Martin Schulzin johdolla tehneet selväksi, että haluavat lopettaa perheenyhdistämiskiellon kansainvälisten sopimusten vastaisena. Schulz kommentoi myös Kandelissa murhatun tytön tapausta.

Hallitusneuvotteluiden alussa SPD:n puheenjohtaja Martin Schulz peräänkuulutti Saksan modernisointia ja yhteenkuuluvuuden vahvistamista.

Meidän on uudistettava Saksaa. Tämä lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja valaa uutta uskoa kansalaisiin, Schulz sanoi.

Tällä hetkellä Saksa ei ole moderni maa koulutuksessa, terveydenhuollossa ja monessa muussa asiassa. Kaupungeissa kansalaisilla on vaikeuksia maksaa hurjaan nousuun karanneita vuokria. Schulz ilmoitti tukevansa kansalaisiaan valtion epäonnistumisen keskellä.

Meidän ei silti tulisi haukkua maatamme vain, koska Berliinin lentokenttä ei ole valmistunut aikanaan, Schulz selitti.

Schulz ei ole valmis jatkamaan syyrialaisten pakolaisten perheenyhdistämiskieltoa, jota CDU/CSU-unioni tukee.

Saksan on pidettävä kiinni kansainvälisestä oikeudesta, vaikka CDU/CSU ja liittovaltiot olisivat eri mieltä, sosiaalidemokraattien johtaja painotti.

Schulzin mukaan kyseessä on pieni vähemmistö: arvioissa puhutaan 70 000 pakolaisen joukosta. Tällä hetkellä on perheenyhdistäminen on kielletty 16. huhtikuuta 2018 asti.

Schulz on asettanut perheenyhdistämisen ehdottomaksi hallituksen muodostamisen ehdoksi: ”Aika näyttää haluaako rouva Merkel ja herra Seehofer Saksaan vahvan hallituksen SPD:n kanssa vai ei”. CSU:n Horst Seehofer on ilmaissut halunsa muuttaa Saksan maahanmuuttopolitiikkaa Unkarin pääministerin Viktor Orbánin linjoille.

Jokaisesta yksittäistapauksesta ei voi tehdä uutta lakia”

CDU, CSU ja SPD aloittivat sunnuntaina viikon mittaisiksi suunnitellut hallitusneuvottelut. Neuvottelut alkoivat heti CSU-talvipäivien loputtua Seeonissa. Seeonissa lauantai-iltaan kestäneissä keskusteluissa esille nousivat CSU:n keskeiset vaatimukset pakolaismääristä ja perheenyhdistämiskiellon jatkosta.

Kokouksen laatimassa paperissa on myös vaatimus nuorten pakolaisten ”standarditutkimuksesta”, jolla varmistetaan henkilön ikä. Schulz ei halua tätä testiä.

Jokaisesta yksittäistapauksesta ei voi tehdä uutta lakia, Schulz kommentoi asiaa haastattelussa. Keskustelun ikätesteistä avasi Rheinland-Pfalzin osavaltiossa sijaitsevassa Kandelin kaupungissa tapahtunut 15-vuotiaan tytön murha, jonka tekijä on alaikäiseksi itsensä ilmoittanut, turvapaikanhakijana maahan saapunut afgaani. Afgaanin ikää kuitenkin epäillään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa