Eurooppa Maahanmuutto

Saksan entinen suojelupoliisin päällikkö: Kansalaisjärjestöt ja salakuljettajat toimivat yhteispelissä

Kuva Wikipedia.

Kansalaisjärjestöt ovat osa ihmissalakuljettajien ansaintalogiikkaa, sanoo Saksan suojelupoliisin entinen päällikkö Hans-Georg Maassen. Hän johti virastoa (Verfassungsschutz) vuodesta 2012 viime vuoden syksyyn asti, jolloin hänet savustettiin tehtävästä Leipzigin tapahtumia koskevien erimielisyyksien vuoksi. Maassen asettui julkisesti liittokansleri Merkelin väitteitä vastaan ja sai lopulta mennä.

Haastattelussa InsideOver -verkkolehdelle Hans-Georg Maassen sanoo, että salakuljetusliikenteessä Italiaan yhdistyvät monien intressit. Salakuljettajat tahtovat tehdä tiliä hyödyntäen muuttoliikettä Eurooppaan. Se bisnes on erittäin tuottoisaa. Kyseessä ovat suuremmat rahat kuin huumeiden salakuljetuksessa.

Jotkin kansalaisjärjestöt toimivat kuin fanaattiset uskovaiset, toiset tahtovat vain tehdä rahaa. Monet valtiot ovat salaa mielissään, mikäli epävakaus leviää Eurooppaan.

Osa järjestöistä mukana rahan vuoksi

Fanaatikkojen pääasiallinen motiivi näyttää olevan edistää maahanmuuttoa. Maahanmuuttajien kohtalo ei ole heille ykkösasia, vaan tarve esiintyä moraalisena ylähuoneena.

Mutta on järjestöjä, jotka ovat mukana vain rahan tähden. Ne eivät kuljettaisi väkeä, mikäli lähimmäksi turvalliseksi satamaksi ”meripelastustehtäville” nimettäisiin Tunisian, Algerian ja Marokon rannat, joilla saksalaiset mielellään lomailevat.

Maassen ei pysty sanomaan, onko järjestöillä ja salakuljettajilla olemassa suunnitelmallista yhteistyötä, mutta järjestöt ovat osa salakuljettajien bisnestä, kun ne poimivat aluksiinsa salakuljettajien turvattomiin veneisiin hylkäämiä siirtolaisia. Toimivat kuin yhteysliikenteessä.

Maahanmuutto Välimeren yli pysäytettävä

Maassenin mielestä Välimeren yli tapahtuva maahanmuutto olisi pysäytettävä välittömästi. Ensin olisi estettävä salakuljettajien laivojen pääsy avomerelle Pohjois-Afrikasta, sekä ohjattava vesille päässeet alukset takaisin satamiin.

Salakuljetus on päättäväisesti pysäytettävä. Jos yhdessä olemme pystyneet estämään merirosvouksen Afrikan sarven vesillä, täytyy kyetä katkaisemaan ihmiskaupan ja ihmissalakuljetuksen selkäranka.

Euroopalla monia uhkia

Entinen suojelupoliisin päällikkö sanoo olevansa samaa mieltä kuin eurooppalaisten enemmistö; massamaahanmuuttoa tulee vastustaa. Sen tulee tapahtua kaikilla käytettävissä olevilla laillisilla keinoilla.

Terrorismi ja islamismi ovat ja tulevat olemaan suuri uhka Euroopalla. Suurimpana uhkana Maassen kuitenkin näkee eurooppalaisten demokratioiden epävakaistumisen sekä EU:n sisäisen yhtenäisyyden heikentymisen, missä maahanmuuttokriisillä on osansa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit