Eurooppa Maahanmuutto

Saksan entinen tiedustelujohtaja varoittaa uuden siirtolaisvyöryn mahdollisuudesta: ”Portit ovat edelleen auki”

Kuva Joachim Seidler / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Saksan entinen tiedustelujohtaja Hans-Georg Maaßen pelkää, että vuoden 2015 kriisi voi toistua jo tänä vuonna. – En ole havainnut mitään varautumis- tai estotoimia, Maaßen sanoo.

Hans-Georg_Maaßen. Kuva Bundesministerium des Innern/Sandy / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DE

Saksan entisen tiedustelujohtajan Hans-Georg Maaßenin mukaan Afrikasta ja Lähi-idästä kohdistuu edelleen voimakasta siirtolaispainetta Eurooppaa kohtaan, eikä toimenpiteitä tämän paineen pienentämiseksi ole tehty.

– On totta, että Saksaan turvapaikkaa hakemaan saapuvien siirtolaisten määrä on pienempi kuin vuonna 2015, mutta portit ovat edelleen auki, Maaßen toteaa.

Vielä pahempaa on se, että hänen mukaansa EU:n ulkorajojen suojeleminen ei toimi. Maaßen vaatii, että Eurooppaan voisivat tulla pakolaisina vain ne, jotka tosiasiassa tarvitsevat apua, eivät taloudellisin perustein tänne pyrkivät.

– Emme voi ottaa vastaan kaikkia tämän maailman ihmisiä, entinen tiedustelujohtaja muistuttaa.

Maaßen huomauttaa, että jo vuonna 2015 hänelle oli selvää, että Saksa ei kykene ”tuosta vaan integroimaan sellaista määrää ihmisiä”. Saksaan saapui silloin miljoona maahanmuuttajaa. Maaßen näkee, että maahanmuuttajat tulevat vain vahvistamaan arabien, turkkilaisten ja salafistien ghettoja Saksaan integroitumisen sijaan.

Maaßenia huolestuttavat myös vuoden 2015 jälkeen tapahtuneet yhteiskunnalliset muutokset. Äänestäjät, jotka ovat tähän asti äänestäneet porvaripuolueita, ovat sankoin joukoin muuttaneet kantojaan ja alkaneet äänestää maahanmuuton ja valtarakenteiden vastaista Vaihtoehto Saksalle -puoluetta (AfD). Tätä ilmiötä ei ole Maassenin mukaan onnistuttu pysäyttämään, vaan se on vain laajentunut.

Asiasta kertoi TVP.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa