Eurooppa Maahanmuutto

Saksan hallitus haluaa palauttaa pakolaisia Itävaltaan

Kuva Pixabay.
Saksa haluaa palauttaa pakolaisia Itävaltaan. Itävaltaa aie ei miellytä.

Viikkojen hallituskriisin jälkeen Saksan kaikki kolme hallituspuoluetta (CDU/CSU ja SPD) ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka oikeuttaa rajaviranomaiset palauttamaan ei-toivottuja pakolaisia Itävaltaan. Wienin johtajia tämä paperi ei miellytä ja he kieltäytyvät ehdottomasti ottamasta pakolaisia takaisin.

Tätä väärinkäsitykseksi luonnehdittua erhettä Saksan sisäministeri Horst Seehofer kävi selittämässä vierailullaan Itävallan liittokansleri Sebastian Kurzin luona. Miehet keskustelivat sopimuksesta, ja Seehofer vakuutti, ettei Saksa velvoita Itävaltaa ottamaan vastuuta pakolaisista joista se ei ole vastuussa.

CSU:n johtaja ja sisäministeri Seehofer on kuitenkin tyytyväinen hallituksen sopimukseen, vaikka SPD:n johtaja Andrea Nahlesin mukaan ”mihinkään ei perusteta leirejä”.

Sveitsiläisen Blick-lehden mukaan Itävalta odotti Saksa hallituksen sopimuksen valmistumista, jotta maiden välillä voitaisiin keskustella koko Balkanin reitin sulkemisesta.

Saksan hallituksen sopimus muuttui taas kerran

Seehoferin ja Angela Merkelin kesken tehtyyn sopimukseen on tehty muutoksia, koska SPD hallituskumppanina vaaransi hallituksen olemassaolon omilla kannoillaan. Seehoferin iloisesti tervehtimä ja ylistämä ”transitkeskus” muuttui muotoon ”transitkäsittely”, jotta SPD voisi hyväksyä sopimuksen ”leirittömänä”.

Transitkäsittely terminä tarkoittaa sopimuksen mukaan 48 tunnin sisällä tehtävää arviointia, joka suoritetaan rajan välittömässä läheisyydessä tai Münchenin lentokentällä littotasavallan poliisin voimin. Näitä tapauksia on Seehoferin mukaan noin viisi päivittäin, vaikka tilastojen mukaan tulijoita on päivittäin jopa satoja.

Lähteet: OE24, Blick-lehti, Focus

  • 225
    Shares