Eurooppa Maahanmuutto

Saksan hallitus: Integroituminen alkaa jo ennen maahanmuuttoa

Kuva Pixabay.

Saksan hallitus päätti viime viikolla maahanmuuttohuippukokouksessa viisivaiheisesta toimintaohjelmasta.

Ohjelman tavoitteena on maahanmuuton helpottaminen ja ”yhteenkuuluvuuden lujittaminen”.

– Me kaikki olemme Saksa, se on tavoite [Wir alle sind Deutschland, das ist das Ziel], sanoi liittokansleri Angela Merkel (CDU) verkossa pidetyn tilaisuuden päätteeksi.

Noin 100 hyväksytyn toimenpiteen avulla aiotaan päästä siihen, ”että rinnakkainelosta tulee yhdessäoloa”, sillä integraatio on ”lisäarvoa maamme vahvistamiseksi”. Päämäärä ei ole, ”että meistä kaikista tulee samanlaisia, vaan se, että jokaisella on paikkansa tässä yhteiskunnassa”.

– Korona-epidemia osoittaa, että monet maahanmuuttotaustaiset henkilöt työskentelevät järjestelmän kannalta merkittävillä toimialueilla: Lääkäreinä, hoitohenkilökuntana ja vähittäiskaupassa. He tekevät korvaamatonta työtä Saksan luotsaamiseksi läpi pandemiasta, , Saksan hallituksen integraatiovaltuutettu Annette Widmann-Mauz (CDU) ilmoitti:

Toimintasuunnitelma tulee ”järjestelmällisesti edistämään integraatiota kaikilla elämänalueilla ja vahvistamaan yhteiskunnallista yhteenkuuluvuutta”.

Uuteen elämään valmistaudutaan jo lähtömaassa

Toimintaohjelman työsti viime vuonna 300 organisaatiota ja intressitahoa. Näiden joukossa oli 75 maahanmuuttajaorganisaatiota. Toimintasuunnitelman ensimmäinen vaihe pyrkii toteutumaan jo ennen maahanmuuttoa.

– Maahanmuuttajat, jotka ovat päättäneet lähteä Saksaan voivat jo lähtömaassa valmistautua uuteen elämäänsä. Sitä varten tarvitaan etenkin työmarkkinoita ja työoikeutta koskevaa koulutustarjontaa, sekä mahdollisuuksia tutkintotodistusten ja ammattipätevyyksien hyväksyttämiseksi.

Vaiheet 2-3 koskevat ns. varhaisintegraatiota – kielitaidon edistämistä ja neuvontaa – sekä työmarkkinoille ja yhteiskuntaan integroitumista.

Neljäs vaihe on niin sanottu ”yhteenkasvaminen”. Tähän vaiheeseen kuuluvat valtion informaatiokampanjat.

– Tavoitteena on, että Saksassa olevat henkilöt – maahanmuuttajataustaiset ja muut – kehittävät yhteenkuuluvuuden tunteen ja ymmärtävät integraation koko yhteiskunnan tehtäväksi.

Viides vaihe pyrkii vahvistamaan kotimaisen ja maahan muuttaneen väestön yhteenkuuluvuutta ja tasa-arvoa. Iskulauseina ovat ”julkisten palvelujen interkulturaalinen avaaminen”, ”antidiskriminointi ja toimenpiteet ryhmiin kohdistuvaa ihmisvihaa vastaan”, ”poliittinen kasvatus sekä osallistuminen puoluetoimintaan ja komiteoihin” ja ”monimuotoisuus taloudessa ja liike-elämässä”.

”Maata riivaa selvä rasismi”

Samaan aikaan valtion Tagesschaun tv-kommentoija journalisti Alice Hasters herätti kohua internetissä.

– On selvää, että tätä maata riivaa rasismi, journalisti valitti: ”

Hänen mukaansa asiasta on kyllä puhuttu aiemminkin integraatiohuippukokouksessa, mutta ”aivan liian vähän ja epämääräisesti”. Tarvitaan enemmän ”painopisteen siirtämistä integraatiosta taisteluun rasismia ja ryhmiin liittyvää ihmisvihamielisyyttä vastaan”. Keskipisteeseen on nostettava lastentarhat, koulut, poliisi, Saksan armeija ja tuomioistuimet.

Lukuisat henkilöt kritisoivat väitteitä Saksan rasistisuudesta.

– Ei mikään yllättävä asenne henkilöltä, jonka liiketoimintaideana on rasismi.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit