Eurooppa Maahanmuutto

Saksan hallitus sai aikaan esityksen maahanmuuttolaiksi

Kuva Pixabay.
Saksan hallituskoalitio on saanut aikaan esitysluonnoksen maahanmuuttolaiksi. Jatkossa Saksaan voi tulla 6 kuukaudeksi etsimään töitä. Myös aiemmin käytössä ollut työvoiman tarveharkinta poistuu.

EU:n ulkopuolisista maista tuleva ammattiväki voi jatkossa tulla Saksaan 6 kuukaudeksi etsimään töitä. Näin kaavailee liittohallituksen suunnittelema ammattiväkeä koskeva maahanmuuttolaki, josta on olemassa jo esitysluonnos. Asiasta kertoo Welt.

Ammattikoulutuksen omaavan ammattiväen on ”osattava riittävästi saksaa tai heillä on oltava vielä parempi saksankielentaito, siltä osin kuin jälkimmäinen on välttämätöntä ammatin harjoittamisen kannalta”, todetaan esityksessä.

Lakia tulee esityksen mukaan täydentää ulkomaisten tutkintojen hyväksymisen nopeuttamisella sekä ulkomailla tapahtuvan paremman saksankielentaidon omaksumisen edistämisellä. Aiempi pelkkiä työvoimapulasta kärsiviä ammatteja koskeva rajaus poistuu.

Periaatteessa poistetaan myös aiemmin käytössä ollut tarveharkinta, jonka mukaan ulkomaalainen voidaan palkata vain silloin, jos kukaan saksalainen ei pysty tekemään kyseistä työtä. Tarveharkinta voidaan kuitenkin palauttaa väliaikaisesti työmarkkinatilanteen mukaan.

Jokainen Saksaan opiskelemaan tullut, joka menettää opiskelupaikkansa, tulee saamaan 6 kuukautta aikaan etsiä itselleen uusi opiskelupaikka.

Liity kannattajajäseneksi

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa