Eurooppa

Saksan hallitus sallii USA:n miehittämättömien ilma-alusten vakoilulennot Itämeren yllä

USA:n miehittämättömät ilma-alukset lentävät Saksan asutuskeskusten yli vakoilemaan Venäjää. Linke-puolue haluaa selitystä Saksan ilmatilassa salassa tehdyille sotilasoperaatioille.


”USA:n miehittämättömät ilma-alukset ovat tammikuusta lähtien lentäneet Sisiliasta Itämerelle Saksan ilmatilassa olevaa käytävää pitkin. Liittohallituksen on selitettävä, miksi tämän vuoden kesäkuussa suoritettiin poikkeuksellisen paljon lentoja”, totesi parlamenttiedustaja Andrej Hunko saatuaan puolustusministeriön vastauksen asiaa koskevaan välikysymykseen.

Ilma-alukset lentävät vähintään kerran kuukaudessa Sisiliasta Itämerelle ja sitten takaisin. NATO:n ”Anakonda”-harjoitusten aikana tehtiin viisi lentoa ja lisäksi kolme lentoa ennen ja jälkeen harjoitusten. Saksan USA:n ilma-aluksille antama lentolupa tasoittaa tietä NATO:n laajemmalle vakoiluohjelmalle. Vuodesta 2017 lähtien Sisiliaan tullaan sijoittamaan viisi ”Global Hawk’ia” ja tehtävissään ne tulevat lentämään Saksan ilmatilan yli.

Andrej Hunko jatkaa:

”Puolustusministeriön antamat luvat ovat ennakkotapauksia. Siksi on myös kerrottava, millä tehtävillä ”Global Hawk’it” lentävät Itämeren yllä. Kaikkia Saksan ilmatilassa tapahtuvia toimia säätelee puolustusministeriön ja USA:n ilmavoimien välinen toimintasopimus. Kuitenkin toimintasopimuksen sisältö on luokiteltu salaiseksi. Kansalaisille on kuitenkin kerrottava mitä Itämeren lisääntyvä militarisointi pitää sisällään. Tämä koskee myös kysymystä siitä, että missä ilmatilassa ilma-aluksien korkearesoluutiokamerat käynnistetään ja suljetaan.

Sallimalla ylilennot liittohallitus avaa takaportin Venäjän vastaisille provokaatioille. On yhä edelleen epäselvää, kuinka USA:n armeija hankkii ja käyttää Venäjältä ja Valko-Venäjältä saatua tiedustelutietoa.”

Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  • 3
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset