Eurooppa

Saksan Hannoverissa epäillään Ebolaa

Kuva Shutterstock.
Hannoverissa perheen epäillään kantavan Ebola-virusta.

Saksan Hannoverissa eräässä kerrostalossa epäillään Ebola–tapausta. Pelastuslaitos ja poliisi ovat eristäneet alueen ja liikkuvat talossa suoja-asuissa puhdistamassa tiloja. Viranomaiset eivät usko, että Ebola–tartunta johtaa epidemiaan.

Ebola
Ebola on viruksen aiheuttama verenvuotokuume, joka usein johtaa nopeasti kuolemaan. Ebolan itämisaika on noin 2–21 päivää. Oireet alkavat yleensä äkillisellä korkealla kuumeella, voimattomuudella, mahakivulla, kurkkukivulla, päänsäryllä ja lihassäryllä. Taudin edetessä oireisiin liittyvät oksentelu, ripuli, erilaiset ihottumat, nivelsärky ja sisäelinten vauriot. Sisäinen ja ulkoinen verenvuoto voimistuvat taudin loppuvaiheissa. Usein juuri tämä aiheuttaa kuoleman. Taudin puhkeamisesta kuolemaan tai tervehtymiseen kuluu tyypillisesti 6–10 päivää. Loppuvaiheessa uhri saattaa saada voimakkaita epileptisiä kouristuskohtauksia. Tällöin ravistuksen seurauksena uhri saattaa levittää tautia ympärillä oleviin eläviin olentoihin.

Alueella on toiminnassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja kemiallisen sodankäynnin erikoisjoukkoja. Aamulla paikalle hälytetyn pelastushenkilökunnan mukaan talossa on perhe, jolla oli todettu korkea kuume. Ebola–epäilyn taustalla on perheen ulkomaanmatka, joka on suuntautunut Kameruniin.

Sairaista otetut laboratoriotestit selvittävät myöhemmin illalla, onko kyseessä todella Ebola–tartunta.

Lähde: Ostsee-Zeitung, Hannover Allgemeinen Zeitung

Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa