Eurooppa Maahanmuutto

Saksan katolinen kirkko: “Jotkut pakolaiset eivät hyväksy sääntöjämme ja järjestystämme”

Ludwig Schick. Kuva T. E. Ryen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Katolinen kirkko pitää pelottavana kristittyihin kohdistuvien hyökkäysten lisääntymistä Saksassa. Eräiden muslimien keskuudessa ilmenee radikalisoitumispyrkimyksiä.

Katolinen kirkko pitää pelottavana kristittyihin kohdistuvan viharikollisuuden lisääntymistä Saksassa. Bambergin arkkipiispan Ludwig Schick:n mukaan “tarvitaan mitä suurinta valppautta“.

Tiettyjen muslimiryhmien keskuudessa ilmenee radikalisoitumispyrkimyksiä ja niitä ilmenee myös muilla yhteiskunnan sektoreilla. Tämä aiheuttaa vaaraa yhteyskunnan eheydelle ja rauhalliselle yhteiselolle, hän totesi.

Arkkipiispa Schick:n mukaan vuodesta 2014 lähtien Saksaan Lähi-idästä tulleiden pakolaisten joukossa on epäilemättä eräitä, jotka “eivät käsitä tai hyväksy maassamme vallitsevaa vapaamielistä järjestystä, sekä myös sellaisia, jotka eivät ole tulleet pakolaisina, vaan terroristeina“.

Henkilö ei voi tulla yhteiskuntaamme, jos hän ei arvosta arvokaanoniamme. Kaikkien järkevien ja hyvää tarkoittavien ihmisten tulee asettua päättäväisesti vastustamaan niitä, joilta minkä tahansa uskonnon tai ideologia takia puuttuu kunnioitus muita ihmisiä kohtaan. Ilman tällaisia rajanvetoja ei tulla toimeen! arkkipiispa painotti.

Viime vuonna Saksassa hyökättiin lähes 100 kertaa kristittyjen kimppuun. Näiden tapausten joukossa oli yksi murha, 9 ruumiinvamman tuottamista ja yksi tuhopoltto. Noin neljänneksessä tapauksista hyökättiin kirkkoon tai kristillisiä symboleja vastaan. Vähintään 14 näistä hyökkäyksistä oli maahanmuuttajien välisiä.

Die Welt

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi