Eurooppa

Saksan kaupunkiliitto vaatii alkoholivapaita alueita

Kuvituskuva. Kuva Daniel Spiess / Flickr / CC BY-SA 2.0

Saksan kaupunki- ja kuntaliitto esittää, että kaupungit voisivat tarvittaessa kieltää alkoholin käytön julkisessa tilassa. Ehdotus johtuu viime aikojen tuhoisista mellakoista Stuttgartin ja Frankfurtin kaltaisissa suurkaupungeissa. Liitto on huolissaan julkisen vallan ja viranomaisten auktoriteetin supistumisesta.

Kaupunki- ja kuntaliiton toimitusjohtaja Gerd Landsberg sanoo, että kunnilla tulisi olla valtuudet säätää alkoholikielto julkiseen tilaan paikallisesti tai tiettyinä vuorokauden aikoina.
Luonnollisesti tämä kohdistuisi myös ihmisiin, jotka käyttäytyvät sääntöjen mukaisesti.

Nykyisinkin voidaan säätää alkoholikielto ongelma-alueille. Tämä kuitenkin vaatii vahvat perustelut. Oikeusistuin tai aluehallintovirasto voi muutoin kumota kiellon, kuten tapahtui Plauenin kaupungissa. Keskustaan oli määrätty alkoholin julkisen käytön kielto, mikä oli johtanut rikollisuuden vähenemiseen. Tästä huolimatta virasto katsoi, ettei kiellolle ollut riittäviä perusteita.

Toiminnanjohtaja Landsberg harmittelee viranomaisten auktoriteetin huonontumista. Asiaan vaikuttavat sosiaalinen media ja alkoholinkäyttö. Mellakoihin osallistuneiden parissa on enimmäkseen miespuolisia väkivaltaisia henkilöitä, joiden aggressiivisuus saa potkua alkoholista. Poliisien ammattiliiton varapuheenjohtaja Jörg Radek pitää kieltoajatusta periaatteessa oikeana, mutta vaikeana toteuttaa.

Kunnat tulevat päivittämään uhka-analyysiään, sanoo Landsberg. Se merkitsee poliisin lisääntyvää läsnäoloa, rikosseuraamusten koventamista, mutta myös katujen sosiaalityön korostamista.

Kristillisdemokraattinen liittopäiväedustaja Armin Schuster, jota Frankfurter Allgemeinen sunnuntainumero myös haastatteli, vaatii etenkin suurkaupunkeihin kovempia järjestysvallan otteita sekä uutta turvallisuusajattelua. Kansanedustaja moittii liian suvaitsevaista urbaania ´hyvänolon´ politiikkaa, koska monet rikosten tekijät eivät ota seurauksia todesta ja lain kunnioitus katoaa.

Lähde MDR.

  • 55
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset