Eurooppa Rikos

Saksan keskusrikospoliisi on estänyt seitsemän terrori-iskua Berliinin jihadistisen rekkaiskun jälkeen

Berliinin joulutori 2016. Kuva Wikimedia Commons.

Saksan keskusrikospoliisin päällikkö Holger Münch kertoo, että kolmen vuoden takaisen Berliinin terrori-iskun jälkeen on poliisi pystynyt estämään seitsemän vastaavaa rikosta. Anis Amrin iskun kaltaista tekoa ei voi enää tapahtua, hän sanoi Münch Rheinische Post -lehdelle.

Tunisialainen Anis Amri ajoi 19. joulukuuta 2016 väkijoukkoon joulumarkkinoiden aikaan Breitscheidsplatzilla Berliinissä. Surmansa sai 12 ihmistä ja 48 loukkaantui. Tekijä pääsi pakenemaan, mutta hänet tavoitettiin 23. joulukuuta Italiassa, rautatieasemalla Milanossa, jossa poliisi ampui hänet kuoliaaksi.

Poliisipäällikkö sanoo Focus-julkaisun mukaan, että Anis Amria kohtaan jo käynnissä ollutta oikeusjuttua ei ollut viety kunnolla päätökseen. Lisäksi häntä kohtaan eri osavaltioissa esitettyjä syytteitä ei ollut huomattu tarkastella samassa yhteydessä. Nykyisin tarkkaillaan vaarallisia henkilöitä myös tiukemmin, ei pelkästään heidän tapahtuneiden tekojensa nojalla.

Vuonna 2016 oli jo ollut esillä epäilys Amrin suunnittelemasta iskusta konetuliaseella. Tätä epäilyä ei pystytty varmistamaan. Nykyisin asia ei jäisi tähän vaan henkilö olisi tiukemmin seurannan kohteena.

Saksassa on vaarallisten islamistien määrä viisinkertaistunut vuodesta 2013. Lukumäärä on arviolta 680 henkilöä, sanoi Münch.

Keskusrikospoliisin päällikkö puuttui myös äärioikeiston toimintaan. Tällöin kyseessä olisi lähinnä vihapuhe netissä. Münchin mukaan internet näyttää olevan Villin Lännen viimeinen linnoitus. Jos uhkaukset johtavat vaaliehdokkuudesta pidättymiseen ja luottamustoimista eroamiseen, on kyseessä demokratian vaarantaminen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa