Eurooppa Politiikka

Saksan konservatiivipoliitikot: Kehitysapua vain karkotuksia tukeville maille

Kuva Lasse Fuss / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Saksassa konservatiivipoliitikot vaativat kehitysavun leikkaamista tai lakkauttamista niiltä mailta, jotka eivät ota vastaan karkotettavia turvapaikanhakijoita.

Saksan konservatiivipuolueiden johtavat poliitikot haluavat leikata kehitysapua tai lakkauttaa sen kokonaan niiltä karkotettavien turvapaikanhakijoiden lähtömailta, jotka eivät halua tehdä yhteistyötä karkotusten suorittamiseksi, kertoo Bild.

Perusteluiksi Saksin pääministeri Michael Kretschmer (CDU) kertoi, että karkotukset kariutuvat pääosin siksi, että poistumaan velvoitettu ei saa kotimaansa lähetystöstä mitään papereita.

Tällä on hänen mukaansa oltava seuraamuksia.

– Emme voi toisaalta maksaa kehitysapua, jos toisaalta nämä maata eivät ota väkeään takaisin, Kretschmer totesi.

Myös Baijerin sisäministeri Joachim Hermann (CSU) esittää, että maksut kolmansille maille sidotaan niiden valmiuteen tehdä yhteistyötä turvapaikkapolitiikassa.

– Yhteistyöhaluttomuutta ei tule suosia antamalla kehitysapua, hän sanoi.

Pakolaisille rahan sijaan tarvikkeita

Molemmat unionipoliitikot haluavat myös myös pienentää turvapaikanhakijoiden nykyisin saamaa tukea. Kretschmerin mukaan kaikissa Euroopan valtioissa tulisi siirtyä yhtenäisesti rahan sijasta tarvikkeiden antamiseen.

– Jatkossa ei voi olla enää niin, että ihmiset voivat hakeutua maahan, josta saa parhaat tuet, jolloin he myös pääsääntöisesti tulevat Saksaan, Kretschmer painotti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa