Eurooppa Politiikka

Saksan kristillinen puolue lyö lisää löylyä: Monikulttuuri on epäonnistunut

Kuva Pixabay.

Saksan demarien (SPD) rukoillessa polvillaan islamin vastaisen taistelun lopettamista lyö kristillinen puolue (CSU) lisää löylyä liittokansleri Angela Merkelin (CDU) suuntaan ja julistaa, että monikulttuuri on epäonnistunut.

– CSU ei ole valmis antamaan saksalaisen kulttuuri-identiteetin kuolla, CSU:n parlamenttiedustaja Alexander Dobrindt kertoi Bild lehdelle .

CSU:n johtaja Horst Seehofer totesi jo aiemmin, että ” monikulttuuri  on epäonnistunut,  CSU haluaa pitää kansan enemmistön ja kristillis-juutalaisen kulttuurin puolta ja varmistaa näiden tulevaisuuden”.

CSU:n parlamenttiryhmä ”tukee päättäväisesti puheenjohtajan kantaa”

CDU:n parlamenttiedustajat osallistuvat keskusteluun hillitysti. – Uskonvapaus on perusoikeus, ja mihin kukakin uskoo on yksityisasia, sanoo CDU-puolustusministeri Ursula von der Leyen lehdelle ja jatkaa:  ”Kuitenkin uskonnollisten yhteisöjen on pidettävä kiinni maamme perustuslaista ja säädöksistä yhteiselon nimissä”.

CDU:n pääsihteeri Annegret Kramp-Karrenbauer puolestaan sanoo puolueensa haluavan varmistaa, että ”olemassa olevat ongelma ratkaistaan ja tähän kuuluu ehdottomasti se, että CSU-ministerin ja puheenjohtajan tuki yhteiselle linjalle (master plan) on olemassa”.  CSU:n Seehofer on puolestaan kertonut, että hänen ”master planinsa” pitää sisällään turvapaikanhakuprosessin ja palautusten nopeuttamisen.

Saksan oppositio ja hallituskumppani SPD kritisoivat hallituspuolueiden kiistelyä, ja vihreiden parlamenttiryhmän puheenjohtaja Anton Hofreiter vaatii Seehoferin eroa.

– On tullut ilmi, kuinka suuri kuilu CDU:n ja CSU:n välillä on. Tässä tapauksessa ei voi puhua unionista. Jos sisäministeri ajaa kuilua suuremmaksi asettumalla liittokanslerin politiikkaa vastaan, on olemassa vain yksi ratkaisu: Hän ei kuulu tähän hallitukseen!

Lähde: Bild Zeitung, Bild Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa