Eurooppa Politiikka

Saksan liittohallitus taistelee vihapuhetta vastaan miljoonilla euroilla

Bundestag. Kuva Nick Perretti / Flickr / CC BY 2.0

Saksan liittohallitus on panostanut vihapuheen vastaisiin projekteihin miljoonia euroja vuodesta 2017 alkaen. Tämä ei kuitenkaan riitä, ja lisätoimille on tarvetta.

Saksan liittohallitus on tukenut vihapuheen vastaista taistelua useilla miljoonilla euroilla vuodesta 2017 lähtien, Junge Freiheit-lehti kertoo. Liittohallitus rahoitti 34 projektia ja mukana oli myös Amadeu-Antonio -säätiö. Säätiö on entisen Stasi-agentin Anetta Kahanen johtama, ja sen missiona on taistella äärioikeistoa ja rasismia vastaan.

Yhteensä näihin hankkeisiin on käytetty vajaa 14 miljoonaa euroa. AfD-parlamenttiryhmän Bundestagissa tekemään kysymykseen saadun vastauksen mukaan Jugendschutzin LPR -katto-organisaatio sai 4 111 772 euroa veronmaksajien rahoja.

Amadeu-Antonio -säätiö sai vastauksen mukaan 303 333 euroa ja ”Demokratia ja rohkeus” -verkosto 358 795 euroa. Maahanmuuttolobbariyhdistyksen ”No Hate Speech” -projektille annettiin 281 000 euroa.

Hallitus katsoo lisätoimille olevan tarvetta

Myös liittovaltion Poliittisen kasvatuskeskuksen kautta virtasi satoja tuhansia euroja. Keskus tuki 24 projektia, joiden joukossa oli muun muassa romanikeskuksen ”Clip against hate – romaanilapset positiivisen nettikulttuurin puolesta”. Se sai 21 122 euroa. Amadeu-Antonio -säätiö sai myös tätä kautta rahaa projektilleen ”Tweet up – verkostoitunut, vittuuntunut, valittu”.

Miljoonainvestoinneista huolimatta liittohallitus katsoo kuitenkin oman informaationsa nojalla olevan tarvetta lisätoimille.

– Jugenschutz.net:in tammi-helmikuussa 2017 suorittaman sosiaalisten verkostojen viestien poistamiskäytäntöjen seuranta osoitti, että käyttäjien viharikollisuuden ja muiden laittomien sisältöjen vastaiset ilmoitukset eivät edelleenkään johtaneet nopeisiin ja riittäviin toimiin, todetaan vastauksessa. Tämän johdosta ilmenee ”tarvetta lisälainsäädännölle”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa